12 år for Nyveien-drapet

BISTANDSADVOKATEN: Torunn Haug er de pårørendes bistandsadvokat i Nyveien-drapet. Hun setter pris på at dommerne i tingretten har sett alvoret i saken.

BISTANDSADVOKATEN: Torunn Haug er de pårørendes bistandsadvokat i Nyveien-drapet. Hun setter pris på at dommerne i tingretten har sett alvoret i saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den tiltalte 27-åringen i drapssaken fra Nyveien er blitt idømt 12 års fengsel.

DEL

HOLMESTRAND: 12 år. Dette er Nordre Vestfold tingretts domsslutning etter knivdrapet i Nyveien i juli i fjor.

Det var Anders Kalmo (37) fra Drammen som ble stukket ned og drept i Nyveien. Drapet fant sted etter at avdøde hadde vært på en etterpåfest i Kleivbrottet, der den tiltalte, en 27 år gammel mann fra Holmestrand, bodde.

27-åringen forklarte seg detaljert under rettssaken i slutten av juni. Han tilsto å ha stukket Kalmo med kniv. Det var dermed liten tvil om at han ville få en fellende dom.

- Ser alvoret

Domsslutningen er ett år strengere enn aktors påstand, som var på elleve år. Ett års strafferabatt ble innrømmet i aktors påstand, på grunn av den tiltaltes tilståelse. Dette har tingretten slått en strek over.

– Jeg setter pris på at dommerne har sett alvoret i saken, sier de pårørendes bistandsadvokat Torunn Haug. Hun tar forbehold ved at hun ennå ikke har fått satt seg inn i premissene i dommen.

Artikkeltags