1000-årsstedet rustes opp

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Allerede før aksjonen har startet, har prosjektgruppa for 1000-årsstedet samlet inn 175.000 kroner. – Målet er en million kroner, sier Øistein Larsen i prosjektgruppa. Etter planen skal avduking av skulpturen "Nysgjerrig" skje 7. juni, 100-årsdagen for unionsoppløsningen med Sverige.

DEL

HOLMESTRAND: Ni tonn ferdig utskåret granitt ligger lagret i tidligere Felleskjøpets lokaler klar til å heises på plass på bryggetorget når tiden er inne. Under granittblokka skal det ligge en sokkel i et lite vannbasseng. På toppen av blokka vil den gamle damen ruve over fire meter over bakken. Selve skulpturen med sokkel som er laget av kunstneren Asbjørn Høglund er 2,30 meter.

Alle tilstedeværende ser skjønt enig om at skulpturen er spennende og vil pynte opp 1000-årsstedet på en fin måte.

Selvbilde

– En by som er attraktiv skaper også handel, sa rådmann Arne Lunde.

Øistein Larsen nikket bifallende.

– Dette er viktig for selvbildet til innbyggerne i Holmestrand. Dette vil også være med og rette opp det negative bildet som folk har av Holmestrand. Det er i alles interesse at Holmestrand blir en hyggelig by. Holmestrand har alle ingredienser for å få et godt bomiljø sa han.

Bjørn Nymoen mente at Holmestrand nå er inne i en positiv periode med mange prosjekter på gang.

Anbud

Kommunen har allerede innhentet anbud på å gjøre ferdig 1000-årsstedet og åtte anbydere har vist sin interesse. Planlagt anleggstart er midt i mars.

Prosjektet er initiert av Holmestrand Rotary Club som også har gitt 50.000 kroner til prosjektet. LO sentralt har bidratt med 25.000 kroner samt mange andre som har bidratt. Målet er en million kroner, forteller Larsen.

Felles dugnad

For å nå dette målet vil prosjektgruppa kontakte næringslivet. I tillegg blir det anledning for innbyggerne å kjøpe andelsbrev.

– Dette vil bli en felles dugnad. 9. april vil det bli en stor kulturell happening "Nysgjerrig dag - Nysgjerring natt" fra klokka 12 til klokka 24 hvor Mette Marit Bie Sørum vil være ansvarlig.

Kjøpt og betalt

Skulpturen, sokkelen og granittblokka er ferdig kjøpt og betalt. Nå legger vi opp til avduking 7, juni, sier Nymoen og minner om historieleksa - dagen for unionsoppløsningen i 1905. En dag som vil bli minnet på en spesiell måte.

Artikkeltags