1 million kroner er samlet inn

Artikkelen er over 15 år gammel

Både aksjonsgruppa for tusenårsplassen og Holmestrand kommune kan juble. I går ble det notert 1 million innsamlede kroner fra næringsliv og lokalbefolkning.

DEL

HOLMESTRAND: De var både glade og lettet i går. Bjørn Nymoen i innsamlingsaksjonen og Tor Arne Ekelund fra Holmestrand kommune tok en siste kikk på tusenårsplassen. Fortsatt er det en del som står igjen, men den annonserte millionen som skulle samles inn er iallefall i havn.

– Det er utrolig imponerende. Både bedrifter og private har stilt opp med en enorm giverglede. Det har virkelig vært en morsom jobb. Slitsomt og utfordrende, men ikke så vanskelig. Det har nesten bare vært positive tilbakemeldinger, sier Bjørn Nymoen i aksjonsgruppa. Med seg har han hatt Terje Karlsen som har ledet gruppa,

Tor Arne Ekelund har den siste tiden overtatt ansvaret for plassen på bryggekanten, og er takknemlig for den store folkegaven.

– Dette er fantastisk flott, det er ikke tvil om det. For å være helt ærlig hadde jeg ikke trodd at de skulle klare å samle inn så mye penger i denne lille kommunen. Plassen kommer til å bli virkelig flott. Dette blir et sted folk vil møtes. Det blir godt å få bilene vekk fra dette viktige området, sier han.

En myldreplass

Ingeniør Terje Monsen varslet for flere år siden kommunen om at havnefronten var usikker og måtte renoveres. Nå er det kun få ting igjen før hele fronten er byttet og sikret.

– Å slå to fluer i smekk som det har blitt gjort her, er veldig smart. Dette tjener byen på - også i kroner og øre. Denne plassen er noe av det beste som har skjedd i Holmestrand. Fagfolk vil kalle torget en myldreplass, og det er det det kommer til å bli. Helt siden jeg så den første tegningen har jeg tenkt at dette blir noe utenom det vanlige, og det har det blitt, sier Monsen.

Tor Arne Ekelund er glad for at mange viser interesse for plassen.

– Det har allerede vært mye debatt om skulpturen som skal avdekkes, og det blir sikkert mer når den står ferdig. Men slik må det være, vi kan ikke sette opp et kunstverk uten at noen er uenige om det. Samtidig synes vi det er flott at plassen har skapt debatt. Det er tydelig at mange er nysgjerrige på plassen. Hele dagen kommer folk ned hit for å se hvordan det går med utviklingen. Nå som det snart står ferdig er det flere og flere som gleder seg over prosjektet, sier Ekelund.

Artikkeltags