Utenfor livsfare etter arbeidsulykke

To personer ble skadet i en arbeidsulykke hos Asko i Hanekleiva torsdag.

To personer ble skadet i en arbeidsulykke hos Asko i Hanekleiva torsdag. Foto:

Mannen som fikk en metallplate i hodet gjennomgikk en vellykket operasjon torsdag.

DEL

(Drammens Tidende) SANDE: Torsdag morgen ble to menn i 40- og 50-årene skadet i en arbeidsulykke ved Askos anlegg i Hanekleiva. En av personene ble fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader, mens den andre ble kjørt til Drammen sykehus med lettere skader.

Mandag bekrefter direktør i Asko Oslofjord, Knut Andreas Kran, at mannen som ble fraktet til Ullevål er utenfor livsfare.

– Han ligger fortsatt på sykehus, men er heldigvis utenfor livsfare. Den andre mannen er blitt behandlet og skrevet ut, sier Kran.

Ifølge politiet skal mannen som ble hardest skadd ha fått en stålplate i hodet.

– En person har falt ca. ti meter ned. Denne personen var festet med en sele. Personen hadde en plate med seg som falt ned på en annen person som fikk platen i hodet. Denne personen falt da ned ca. to meter. Begge er tatt hånd om av helse, meldte politiet i Sørøst etter ulykken.

Ifølge Kran var Arbeidstilsynet på arbeidsplassen fredag. for å undersøke hendelsen. Politiet har også opprettet sak på forholdet. Han kan foreløpig ikke si noe om hvorfor ulykken skjedde.

– Nå vil vi sette ned en undersøkelse for å få kartlagt hendelsesforløpet. Vi vil vite hvorfor det skjedde, slik at vi kan gjøre tiltak for at det ikke skjer igjen, sier Kran.

Mandag går driften som normalt på arbeidsplassen.

– Alle ansatte som har behov har fått et tilbud om individuell oppfølging, sier han.

Ifølge ham var det montering av innvendige stålplater i et lagerbygg som gikk galt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken