Noen jobber noe inn i h...

Super innsats: Over 6.000 telefoner daglig har ansatte her måttet svare på. Foto: Helfo

Super innsats: Over 6.000 telefoner daglig har ansatte her måttet svare på. Foto: Helfo

Det er ikke pent å banne, men mange gjør nå en vanvittig innsats for fellesskapet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er mange som står på nå. Kanskje langt over det de selv trodde var mulig bare for to-tre uker siden.

Særlig innenfor helsesektoren, men også på andre måter der det er mulig å hjelpe i den nasjonale dugnaden som det har blitt å bekjempe koronasmitten.

Det kan nevnes at det i løpet av en arbeidsdag hos Nav kom inn én søknad i sekundet over en åttetimers dag. Det sier også mye om det som har rammet vanlige arbeidsfolk i nær sagt alle bransjer.

LES Det første digitale møtet

– Sist helg kom det i gjennomsnitt 6.000 telefonhenvendelser daglig til Helfo. Da gikk rundt 70 medarbeidere i turnus for å håndtere informasjonstelefonen, kunne avdelingsdirektør Heidi Kvaal Djupvik ved Helfo servicetjenester i Tønsberg fortelle.

Kommuner har gått ut og bedt om at personer som har helsefaglig kompetanse, men som ikke nå jobber i helsesektoren, kan melde seg til tjeneste.

Bare i Holmestrand har det meldt seg mellom 40 og 50, som på mange måter kan bidra til avlastning på en allerede hardt prøvet sektor.

Folk bidrar der de kan. Det er flott!

Den gode nyheten er at eksperter tror de tiltakene som er satt inn kan virke. Den dårlige er at dette vil vare i mange uker til. De strenge tiltakene ble av regjeringen videreført til over påske.

LES Aryan (21) er én av mange hverdagshelter: - Føles godt å kunne gi tilbake

Vi håper alle at effektene kan være enda mer synlige da.

For vi kan ikke annet enn å holde ut, og følge rådene som er bestemt for oss alle.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.