HOLMESTRABD: I slutten av november ble nok en hjelpesending med klær, sko og annet utstyr sendt fra Vestfold til Ukraina.

I Holmestrand kom det også inn mye, som nok blir satt pris på i den sibirske kulda. Den kan være brutal på denne tida av året.

– Da vi var på besøk i våres, fikk vi se hvordan mange fattige bor i Ukraina. For noen er det bare skur. Vi tenkte på hvordan forholdene er i slike boliger om vinteren. Det må være kummerlig. Jeg ser ikke bort fra at det kan være livstruende for enkelte, sier Sveinung Dale i Filadelfiakirken i Holmestrand.

LES OGSÅ: Holmestrandingene fikk se nøden selv: – Barn bor i skur

Tiltro

Det er organisasjonen «Open Heart» som sørger for transporten til Ukraina. Dale har tiltro til denne organisasjonen, som er ledet av nordmannen Halvard Hasseløy.

– Ja, de er ryddige og ordentlige. De har solid anseelse i Ukraina. Organisasjonen har nylig blitt tildelt Barn av jorden-prisen, forteller Dale.

Stiftelsen Barn av Jorden har sitt utspring på Nordkapp. Her deles det hvert år ut en pris på 150.000 kroner til nødlidende barn.

Open heart

Open Heart er en humanitær stiftelse som drives på et kristent grunnlag.

Stiftelsen oppgir at en halv million mennesker årlig får hjelp gjennom deres arbeid.

Stiftelsen oppgir at de bruker en anerkjent registrert regnskapsfører og autorisert revisor.

 

Ikke bare kirken

– Hvert år har Filadelfiakirken i Holmestrand en vår-innsamling til Ukraina. Dette har pågått i åtte år. I år har vi for første gang en innsamling også om høsten, opplyser Dale.

Han opplyser at det ikke bare er holmestrandinger med tilknytning til Filadelfia-kirken som gir.

– Nei, denne aksjonen har fått et mye større omfang, poengterer han.

Dale var på besøk i Ukraina i mai. Da fikk han se hvordan hjelpesendinger blir distribuert. – Det er ingen tvil om at hjelpen kommer fram til de som trenger den, understreker han. «Open Heart» driver ifølge Dale også to- tre sentre for rusmiddelavhengige i Ukraina.