Holmestrand/Drammen: Det resulterte i at politiet fulgte etter bilen, før den ble stoppet på Brakerøya. Bilen skal ha blitt stoppet på Strandveien i retning Oslo, Drøbak og Lierstranda.

– En sjåfør nektet å stoppe under en kontroll. Det resulterte i en bilforfølgelse, sier operasjonsleder i sørøst politidistrikt, Ottar Steinstø.

Brukte politibil i stansingen

Ifølge politiet hadde bilen kjørt sørfra gjennom Holmestrand kommune og til Drammen.

Ottar Steinstø sier til Drammens Tidende at biljakten var udramatisk og pågikk i lav hastighet.

– Han var ganske ruset han som kjørte, så det gikk ikke så fort. Men vi måtte stanse han til slutt og vi brukte en politibil til å stanse han, sier Steinstø.

Slutten på biljakten førte til materielle skader på både personbilen og en politibil. Disse ble hentet av bilberger. Hendelsen førte ikke til personskader.


– Heldigvis ikke mye trafikk

Drammens Tidende hørte fra vitner at det var mange politibiler på stedet og at enkelte biler ble bedt om å snu i rundkjøringen og kjøre tilbake i retning sentrum.

- Det er litt trafikkstyr der, for å si det sånn. Men det er heldigvis ikke så mye trafikk på denne tiden av døgnet, sa Steinstø.

- Har dere kontroll på situasjonen?

- Nå har vi det, sa Steinstø rundt klokken 23.35.

Tyvgods og narko

Det var to personer i bilen, en mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene fra Stavanger, skriver politiet på Twitter.

Sjåføren, mannen i 30-årene, mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand og det blir tatt prøver av vedkommende. Politiet har funnet både tyvgods og narkotika i bilen.

Onsdag morgen fortalte Steinstø til Drammens Tidende at mannen ville bli avhørt i løpet av dagen.

– Da vil juristen ta stilling til om han skal fengsles eller slippes.