– Nav beklager sterkt

BEKLAGER: Nav-leder Heidi Lilleslåtten beklager at personopplysninger har kommet på avveie. Her fotografert med Nav-direktør Terje Tønnessen ved en annen anledning.

BEKLAGER: Nav-leder Heidi Lilleslåtten beklager at personopplysninger har kommet på avveie. Her fotografert med Nav-direktør Terje Tønnessen ved en annen anledning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lover å gjennomgå rutinene.

DEL

HOLMESTRAND: Det var i forrige uke at det kom fram opplysninger om at det forekommer brudd på personvernet ved Nav-kontoret i Holmestrand. Ansatte skal også ha blitt overhørt mens de vitset om en person som søkte støtte.

Stedfortredene Nav-leder Øystein Torp lovte å følge opp opplysningene, og fylkesdirektør Terje Tønnessen bedyret at Nav Vestfold tar personvernet på alvor.

Ferierende leder Heidi Lilleslåtten har nå sendt følgende uttalelse til Jarlsberg:

– At brukere overhører samtaler med sensitive opplysninger, skal ikke forekomme, og er noe Nav beklager sterkt, skriver Lilleslåtten.

Hun legger til at Nav skal møte mennesker med respekt og tillit.

– Ingen skal frykte at de blir gjort narr av etter et besøk, eller at sensitive opplysninger kommer på avveie i noen form.

– Nav Holmestrand tar dette alvorlig, og vil nå gjennomgå sine rutiner samt ta de nødvendige grep for å forhindre at slikt skjer igjen, avslutter Lilleslåtten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.