Gå til sidens hovedinnhold

Andelen uføre stiger i Holmestrand

Artikkelen er over 3 år gammel

Andelen uføre i Holmestrand øker, og er høyere enn i resten av befolkningen, viser nye tall fra Nav.

HOLMESTRAND: Nye tall fra Nav viser at 919 innbyggere i Holmestrand kommune mottok uføretrygd ved årsskiftet. Det er 12 flere enn året før, og gir en økning på 1,3 prosent.

Andelen uføretrygdede ligger nå på 13,3 prosent av befolkningen, opp fra 12,5 prosent ved utgangen av 2015. I Vestfold som helhet mottar 12 prosent av befolkningen i alderen 18-67 år uføretrygd, en økning fra 11,3 prosent for to år siden.

Øker mer i Vestfold

– Siden 2014 har antall uføretrygdede økt mer i Vestfold enn i landet for øvrig, sier avdelingsdirektør i NAV, Gunhild Løkkevol, i en pressemelding.

Økningen er størst i de yngre aldersgrupper. På ett år er det i Vestfold blitt 15 prosent flere uføre i alderen 18-29 år. I denne aldersgruppen er det nå 1009 uføre i Vestfold, noe som tilsvarer 2,9 prosent av befolkningen. Andelen uføre er likevel størst i de eldre aldersgrupper.

Tallene viser også at flere kvinner enn menn mottar uføretrygd, henholdsvis 14,6 og 9,6 prosent.

Forventer reduksjon

Et mål for Nav er nå å få flere personer over i jobb før de blir uføretrygdede. Nylig meldte Nav om bedring på arbeidsmarkedet, dog med unntak av Holmestrand.

– Antall uføretrygdede er nært knyttet til stønaden arbeidsavklaringspenger, på den måten at omtrent 75 prosent av de som får uføretrygd tidligere har mottatt denne stønaden, sier Løkkevol.

– De to siste årene har tilgangen til arbeidsavklaringspenger blitt betraktelig redusert og vi forventer dermed at tilgangen til uføretrygd vil avta noe i årene fremover. En slik utvikling avhenger imidlertid av om NAV, arbeidsgivere og andre aktører makter å inkludere flere i arbeidslivet - av de som har mulighet til å kombinere helseutfordringer med arbeid, avslutter Løkkevol. 

LES OGSÅ: Åpner snart ny butikk i Gjerts gamle lokaler (+)

Kommentarer til denne saken