Gå til sidens hovedinnhold

Når veggene står og buler

Med høyest vekst av kommunene i Vestfold kreves det også mer av alt. Infrastruktur, tjenester og tilbud.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er flott å bli flere innbyggere, men det er også en bakside av medaljen å være den kommunen i Vestfold som øker mest i befolkning år etter år.

Ordfører Elin Gran Weggesrud uttaler at hun er glad for veksten Holmestrand kommune kan vise til. Men hun ser utfordringene som følger, og behovet for å styre veksten til områder som har mer ledig kapasitet i skoler og barnehager, hvis det er mulig.

For det hjelper ikke om det er ledig på Galleberg eller Hof skole, når barnefamilien ønsker å bosette seg i Mistel Park eller på Solbergjordet.

LES Vil ha 13,5 millioner for næringsarealer på Solbergjordet

Og barnehager og skoler er en ting, men eldreinstitusjoner, tjenesteyting og økonomi er andre forhold som er med på å sprenge det som er av tilbud og rammer.

Befolkningsøkningen sier mye om populariteten og omdømmet kommunen har klart å bygge opp. Men det er en lang rekke av faktorer som spiller inn. Nærheten til sjø, løftet for pendlerne gjennom ny jernbane og vei og ikke minst prisnivået, som selv med et solid hopp også på våre kanter de siste årene, bokstavelig talt er milevis fra det nivået vi har sett i Oslo.

Men økning i antall mennesker, øker også antall utfordringer.

LES Holmestrand med best folkevekst så langt i år

Samtidig med statistikken for befolkning, som viser at vi nå er 25.289. 278 flere enn ved starten av året, og 149 flere enn 1. april, har vi også blitt 79 flere med uføretrygd på ett år. Også her klart mest av alle kommunene i fylket.

Vi vokser, men vi vokser med voksesmerter!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.