Nå trenger kommunen hjelp til mer smittevernutstyr

Er bekymret: – Situasjonen nærmer seg kritisk, og Holmestrand kommune trenger hjelp til å skaffe mer utstyr for smittevern, sier ordfører Elin Gran Weggesrud. Foto: Pål Nordby

Er bekymret: – Situasjonen nærmer seg kritisk, og Holmestrand kommune trenger hjelp til å skaffe mer utstyr for smittevern, sier ordfører Elin Gran Weggesrud. Foto: Pål Nordby

Av

– Nå trenger vi hjelp der hjelp kan skaffes, sier ordfører Elin Gran Weggesrud. Det begynner å bli knapphet på smittevernutstyr, og etterspørselen er så stor at det er vanskelig å få tak i. – Vi tar imot fra alle som kan ha noe, sier ordføreren.

DEL

Holmestrand: – Smittevernutstyr som masker og frakker er en kritisk faktor for at våre ansatte skal kunne pleie og teste personer trygt og uten fare for smittespredning i disse dager. Dette begynner dessverre å bli knapphet på slik utstyr – både hos oss, i alle landets kommuner og også i helseforetakene i disse dager, sier hun.

LES Venter permitteringsrekord i norsk handel

– Vi frir til næringslivet

– Derfor går vi nå ut og spør om noen bedrifter kan ha noe slikt å avse. Har dere det?, spør hun. Weggesrud håper at landbruket kan ha noe, kanskje hos byggevareindustrien, håndverkere, tannleger eller andre.

– Jeg blir utrolig takknemlig dersom alle næringsdrivende kan ta en kikk på listen over hva vi trenger og vurdere om de kan avse noe av dette. Ordfører Weggesrud sier at det lagt ut den samme listen på kommunens hjemmeside.

Må være godkjent

– På grunn av koronautbruddet er det vanskelig å skaffe nok smittevernutstyr, både nasjonalt og internasjonalt, skriver kommunen på sin hjemmeside.

LES Jørgen Nummedal Sveberg (20) om det å være i karantene:– Var ikke andre alternativer

Utstyret må være godkjent smittevernutstyr med produktblad eller annen dokumentasjon på hva slags kvalitet det har, og det er viktig at det er uåpnede og forseglede pakninger.

Dette trenger kommunen:

Kirurgiske munnbind, klasse II eller IIR

Åndedrettsvern FFP2/FFP3

Smittefrakker med lange armer, ønskelig med mansjett

Øyebeskyttelse (evt. Visir)

Antibac/ desinfeksjonssprit eller tilsvarende

Desinfeksjonsmidler

Engangshansker av nitril eller latex

Engangshetter

Kontaktperson er Linda Kvilhaug, som kan nås på telefon: 984 62 164, og e-post linda.kvilhaug@holmestrand.kommune.no

LES Kirken anbefaler å utsette vårens konfirmasjoner

Artikkeltags