Gå til sidens hovedinnhold

Nå samles disse opp: – Et sikkert tegn på at høsten banker på døra

Denne uken begynte Skjærgårdstjenesten i Holmestrand å hente opp badebøyene i Svelvikstrømmen og Drammensfjorden. Det tyder på at sommeren er på hell.

For abonnenter

– Både badesesongen og båtsesongen er snart over, så da er det på tide å ta opp bøyene, sier driftsleder for Skjærgårdstjenesten i Holmestrand Morten Grande, til Svelviksposten.

Til tross for at finværet fortsatt er her og det er mange som både bader og er ute i båt, befant Skjærgårdstjenesten seg i Svelvik på tirsdag for å plukke opp de om lag 30 bøyene som ligger i Svelvikstrømmen og Drammensfjorden.

– Plutselig kommer nordavinden og da er det kjedelig å stå der å samle de opp, påpeker Grande.

Blant dem som så Skjærgårdstjenesten i Svelvik, var Inge Astor Jensen, som tok et bilde av arbeidet deres og la ut på Facebook-gruppen «Vakre Svelvik».

Bøyene har stått ute siden starten av juni både for de badelystne og for båtfolket. Nå har driftslederen en oppfatning av at det ikke er så mange som bader lenger og har derfor konkludert med at bøyene ikke trengs mer i år.

– Når bøyene samles inn er det et sikkert tegn på at høsten banker på døra, konstaterer Grande.

Claes skulle aldri snakke med avisa igjen. Så skjedde dette: – Veldig stas

Travel sommer

De fire badeflåtene i området venter de imidlertid med å hente opp.

– De skal være der ut neste uke, sier Grande.

Etter det håper han været snur og at høsten slår inn for fullt.

– Det har vært en travel sommer for oss, da vi driver med veldig mye, humrer driftslederen.

I juni og juli holder Skjærgårdstjenesten på med søppelkjøring og tømmer bøttene på alle øyene. Grande opplyser om at det har blitt ryddet rundt tolv tonn med søppel bare i de 15–16 båthavnene de er innom. I tillegg driver de med vedlikehold av brygger, kjørsel av stier og klipping av teltplasser så det ikke gror helt igjen.

Nå ser de fram til en litt mer behagelig høst hvor de stort sett tar seg av marin forsøpling sammen med Oslofjorden friluftsråd.

– Da blir det forhåpentligvis litt mer «kos» hvor vi kan ta ting å vårt tempo. Likevel blir det aldri helt rolig, ler Grande.

Oliver (12), Sara (9) og Oskar (14) debuterte med dette: – Litt skummelt

Mye å hente opp

Samtidig understreker han at folk er blide når de kommer og har inntrykk av at de setter pris på det som blir gjort.

– Hvis ikke får man ta i et tak selv, sier Grande spøkefullt.

Til sammen har Skjærgårdstjenesten 150 bøyer og 12–13 badeflåter som skal samles opp flere steder hvert år. Flåtene ligger som regel utenfor de offentlige badestrendene, mens bøyene er litt mer spredt.

Ifølge driftslederen har de en flåte ved Skjæra i Svelvik, og de tre andre ligger rundt i Drammensfjorden. Han påpeker også at så lenge været holder seg vil oppsamlingen av badebøyene fortsette i dagene fremover.

– Vi tåler litt vind, men når det begynner å bli opp mot en halv til en meter høye bølger i ytre Oslofjord holder oss vi inne, ler han.

Få timer etter overtagelsen var disse gutta på plass: – Klart vi vil prøvekjøre

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.