(Gjengangeren)

Mellom 1985 og 1993 gikk den lett gjenkjennelige båten «Moderen» i chartertrafikk på Oslofjorden. Det var Ludvik Paulsen Bilsentral som kjøpte ferja, malte den rosa og døpte den «Moderen».

Men i 1993 forsvant det karakteristiske fartøyet fra Horten. «Moderen» ble nemlig solgt til Larvik, og ble brukt til charterturer i skjærgården mellom Helgeroa og Langesund fram til 2016.

Da gikk båten i opplag, og har ikke vært sertifisert til passasjertrafikk siden.

LES OGSÅ:Ole Petter pakker sakene og flytter: – Det skjedde litt tilfeldig, egentlig

Mange interessenter

Nå er planen egentlig at den gamle damen skal til Danmark og bli spiker, men først ønsker Janne Weel Johansen i Helgeroafergene å selge den.

– I forbindelse med at vi søkte om utførsel var vi i kontakt med Riksantikvaren. Både de og vi er enige om at det beste er om noen kan ta vare på båten, og derfor gjør vi et forsøk på å selge før vi eventuelt sender den til opphogging. Håpet er at noen med kjærlighet og kunnskap om gamle båter ønsker å gi «Moderen» den tiden og kjærligheten som skal til for at hun skal skinne igjen, sier Weel Johansen.

Hun forteller at det allerede har vært flere interessenter, men foreløpig ingen fra Horten.

– Det hadde jo vært koselig om båten kom tilbake til Horten. Men for oss er det viktig at de som kjøper er i stand til å ta vare på den. Hvis ikke er det ikke noe poeng, understreker Weel Johansen.

50.000 kr

Prisen for den gamle charterbåten er i utgangspunktet satt til 50.000 kroner.

– Motoren skal være ok, og det følger rikelig rosamaling med på kjøpet. Men som sagt vil det kreves mange timer med maling og sveising for å få «Moderen» tilbake til gammel storhet, sier hun.

Selv om «Moderens» tid som charterbåt muligens er forbi, tror Weel Johansen at den fint kan godkjennes for selskap på opp til 12 personer.

– Derfor hadde det vært supert om for eksempel en venneforening eller lignende hadde kjøpt den, sier hun.

Dårlig tid

Dersom ingen egnet kjøper er på plass i løpet av et par uker, vil «Moderens» siste reise bli til Danmark.

Der vil hun hogges opp til skrapjern.

– Transport er egentlig ordnet, og det er gode jernpriser nå. Likevel håper vi at det dukker opp noen som vil ta vare på henne før det er for sent.