Gå til sidens hovedinnhold

Nå går alle tall rett vei

Spesielt en fylkeslokal og lokal politiker kan smile bredt over junitallene på meningsmålingen til Norstat. Kathrine Kleveland har aldri vært nærmere en stortingstaburett

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Først sommerferie, så er det kun oppløpssiden igjen. Det vil si en tett og intens valgkamp, der vi vet at det kan svinge mye. Derfor er det ingen som tar noe for gitt før stemmene har havnet i urnene 13. september.

Men at det ser lyst ut for at Holmestrand kommune skal få sin første stortingsrepresentant på mange år, det kan vi understreke på etter meningsmålingen Norstat har gjennomført for NRK tre måneder før valget. Enda lysere enn det så ut i april faktisk.

LES Senterpartiet utnevnte Vedum til statsministerkandidat

Junimålingen viser katastrofetall for Høyre i Vestfold. Hele 8,2 prosent tilbake siden i april er oppsiktsvekkende mye. Det betyr at Arbeiderpartiet nå er størst i Vestfold. Og med Senterpartiets framgang på 3,5 prosent til 13,2 prosent, ligger veien åpen for at Kathrine Kleveland kan innta en av taburettene til høsten.

Og det er heller ingenting som tyder på at Senterpartiet skal glippe mot slutten.

Partiet har på landsbasis hatt en lang stabil periode bak seg, og med tall som ligger og dytter opp i mot 18 prosent ser det overbevisende ut.

Men ingenting er avgjort før gong-gongen slår på valgdagen, og det vet en politiker som tapte utjevningsmandatet fra Vestfold på målstreken sist.

Men at det blinker grønt i det fjerne, og at det skal veldig mye rart til i valgkampen for at det skal glippe igjen, det kan lokalavisen fastslå.

LES 60.000 kroner til barn og unge: – Skaper en aktiv møteplass etter skoletid

Kommentarer til denne saken