Gå til sidens hovedinnhold

Én ny smittet – og Elin har en oppfordring til deg som vil i vaksinekø

– Vennligst hjelp eldre slektninger som sliter med å registrere seg digitalt.

(Sande Avis)

Det er én ny smittet siden mandag med covid-19, og totalt syv i isolasjon nå.

Det opplyser Holmestrand kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.

198 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 191. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Personen med påvist covid-19 er smittet utenfor kommunen.

Smittesporingsarbeidet pågår. Kommunens smittesituasjon vurderes uendret, opplyses det i pressemeldingen.

– Ring bare hvis du må

Nå har vaksineringen av aldersgruppen 75-84 startet, og kommunen ønsker at alle som klarer å registrere seg til vaksinekø digitalt, gjør det.

Ordfører Elin Gran Weggesrud kommer med to klare oppfordringer:

– Ikke ring hjelpetelefonen for registrering til vaksine hvis du ikke må. Den er forbeholdt de eldre som ikke klarer å registrere seg selv og ikke har noen til å hjelpe seg, sier Weggesrud.

Ordførerens andre oppfordring går til pårørende:

– Har du noen eldre i familien eller omgangskretsen som ikke behersker digitale verktøy, hadde vi satt stor pris på om du kunne hjulpet dem med registreringen.

Frustrerte innbygger ringer og ringer: – Snart tropper jeg opp og forlanger time

Kommunen har allerede satt inn ekstra ressurser på hjelpetelefonen, og ordnet en automatisk oppringing. Siden det er mange som ringer, og en samtale kan ta litt tid, vil de fleste ikke få svar med en gang. Dette ber ordføreren om forståelse for.

– Det er stor pågang, og vi jobber nå med å oppbemanne telefonen ytterligere, forteller ordføreren.

For innbyggere som har generelle spørsmål om vaksinering og korona, er ikke kommunens hjelpetelefon rett sted å ringe. Da kan FHIs koronatelefon ringes.

– Alle i denne aldersgruppen som vil ha vaksine, skal få vaksine, sier ordføreren, og takker innbyggere for tålmodigheten og alle positive tilbakemeldinger for god hjelp i denne sammenheng.

Om vaksinering i Holmestrand kommune

Hjelpetelefonen for vaksinering har nå åpningstider fra 9-14.30, og alle som har ringt og stilt seg i kø før kl. 14.30 (enten i kø, eller valgt tilbakering) skal bli oppringt samme dag.

Selv om selve åpningstiden på telefonen blir en halvtime kortere, vil endringen sikre at de som har valgt automatisk oppringing den dagen, blir ringt opp samme dag.

Under 45 år? Da er det ikke sikkert du skal vaksineres

Om Kjærsenteret og Sandetun aktivitetssenter

Aktivitetssentrene for seniorer holdes fortsatt stengt i uke 5 og 6 og 7. Ny vurdering av åpning gjøres i løpet av uke 7, og med eventuell åpning i uke 9, hvis smittesituasjonen tillater det.

Les også

Irene (90) etterlyser vaksinasjonssted i Sande: – For dårlig opplegg

Kommentarer til denne saken