Mye vær å snakke om

Stormflo: Egil Kvilhaug var en av mange som måtte forevige det stadig stigende vannet. Foto: Pål Nordby

Stormflo: Egil Kvilhaug var en av mange som måtte forevige det stadig stigende vannet. Foto: Pål Nordby

Ingen tvil om hva som har vært det største samtaleemnet så langt i år.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alle snakker om det, og det må innrømmes at det er fascinerende, selv om det også bokstavelig talt kan bli litt for mye av det.

Været!

Det er selvfølgelig været det snakkes om. Som det alltid har blitt gjort, men enda mer akkurat nå. De store kontrastene fra sted til sted, de fire-fem, eller hvor mange det har blitt av stormfloer hittil i år, de ekstreme forskjellene vi ser i år fra det som kalles en normalvinter ellers.

LES Nå stiger vannet igjen

Og «vintertemperaturer» som gir både sopp, blomster og insekter tidligsjokk og vekstmuligheter. Men det er fortsatt bare februar, må vi nesten minne oss selv om når sola varmer til et tosifret antall varmegrader hjemme i veggen.

Klart disse variasjonene gir folk mye å prate om, men også grobunn for stor grad av spekulasjoner om hva som egentlig foregår av klimatiske endringer, og ikke minst hva de ekstreme svingningene skyldes. Og meningene er omtrent like mange om det, som om det utrolige været dag for dag gjennom det som skulle vært den mest stabile vintertiden.

Det blir også spesielt å skrive om «sommerens sesongstart» for sykkelklubben i januar, samtidig som de med ønske om snø under skiene, må i høyereliggende strøk for å få mosjonert og konkurrert med sin klubb.

LES «Elsa» satte seg i respekt

De som ønsket seg en vinterferie borte fra hjembyen fikk det heller ikke som forventet. På fjellet ble det snøstorm og stengte veier, mens det på Kanariøyene ble sandstorm og stengte flyplasser.

Ludvig i filmen Flåklypa mente det blåste nordavind fra alle kanter – og han fikk rett.

LES Denne uka var vannivået høyt - men det har vært høyere før


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken