Gå til sidens hovedinnhold

Mye å lære av naboen

Stadig flere ser til Holmestrand. Befolkningsveksten er oppsiktsvekkende.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Horten sliter med å knekke befolkningskoden, underforstått hvordan byen skal rigge seg for å få flere til å velge Horten.

Etter stusslige tall sammenlignet med nabokommunene ber nå Høyres representant Niklas Cederby kommunens administrasjon om å se til Holmestrand, der veksten har vært formidabel de siste årene.

Cederby peker på det faktum at utflyttere fra Oslo-regionen strømmer til Vestfold. Særlig til Holmestrand og Tønsberg, men nærmest ikke i det hele tatt til Horten.

LES 400.000 kroner per meter: – Dette er en komplisert veibygging

Han viser til tallene fra Statistisk sentralbyrå, som forteller at Holmestrand det siste året kunne notere seg for pluss 386 i margen. Tønsberg kunne notere 704 flere innbyggere, mens Horten bare hadde puslete 26 å vise til.

– Ikke tilfeldig, mener Cederby, som mener Horten har mye å lære av Holmestrand.

Han kaller Holmestrand for framoverlente, og en by som har gjort mye riktig for utviklingen de siste årene. Helt riktig peker han på jernbanen og stasjonen som en faktor.

LES Baby- og boliglykke for Frida (23) og Christoffer (25): – Holmestrand er stedet for oss

Når Jarlsberg spør innflyttere om hvorfor de valgte Holmestrand framfor Oslo, trekker de fleste fram likelydende argumenter: Først og fremst økonomien, der de får dobbelt så mye for pengene som i hovedstaden.

Deretter mulighetene beliggenheten gir både sommer og vinter, nærheten til sjø er viktig, men også kommunikasjonen til og fra Oslo, som bare blir enda bedre med fullføringen av dobbeltsporet i 2024.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.