Gå til sidens hovedinnhold

25 år på tolv tommer

Plateaktuelle vassåskunstnere

Artikkelen er over 5 år gammel

For 25 år siden oppsto søt musikk mellom May Irene Aasen og Guttorm Nordø. Nå får vi andre endelig høre Maysern og Guttis på plate.

VASSÅS: – Det eneste som har forandret seg er speilbildet, sier fotograf og musiker May Irene Aasen om et kvart århundres tilbakeblikk.

Kjærlighet og musikk

I 1991 møtte hun kunstner og musiker Guttorm Nordø, i både kjærlighet og musikk. 12. september, 25 år etter selve dagen «Maysern og Guttis» møttes, blir lyden av at to kreative mennesker lærer hverandre å kjenne til en 25-årspresang i form av riller på hvit vinyl.

Med tittelen «1991 – (refreshing mess)», utgitt på Jokkes Eget Plateselskap (JEPS) og distribueres av platebutikken Big Dipper i Oslo, er sirkelen endelig sluttet.

– Vi har rett og slett vært så opptatt med andre prosjekter at vi har skjøvet dette foran oss. Da det nærmet seg 25 år tenkte vi det var en god anledning som noen, sier Nordø

 

 

Musikkterapi

Hun er med Jokke & Valentinerne en av de fire store innen norsk Rock. Han var sentral da pønken landet i Trondheim. Men i årene etterpå har May Irene Aasen og Guttorm Nordø hatt foto- og bildekunst som primærvirke. For sistnevnte ble det et valg.

– Jeg tenkte musikk 24 timer i døgnet, og det ga meg til slutt ikke fred. Jeg måtte velge det bort, for å få fokus på kunsten, sier Nordø.

I kunsten er han direkte, kompromissløs og ser seg aldri tilbake. I musikken, derimot, kan det aldri bli for mange valgmuligheter.

– En av grunnene til at vi ikke har fått utgitt dette tidligere, er at vi aldri ble enige om hvilke versjoner vi likte best. Det har Audun Strype hjulpet oss med, sier Aasen.

– Han har fungert som en slags samlivsterapeut. En musikksamlivsterapaut, ler Nordø.

LES OGSÅ: May-Irene og Guttorm åpnet utstilling i Eidsfoss

Måtte bli vinyl

«Stuntpop i en garasjepsykedelisk skumringssone». Det er hva serieskaper og tidligere Jokke & Valentinerne-medlem Waldemar Hepstein kaller «1991 (refreshing mess».

– Dette var vårt lekerom, hvor vi var fristilt alt, erindrer Aasen.

Det var liten tvil om at debutalbumet til Maysern og Guttis skulle utgis på vinyl. Selv har Aasen og Nordø aldri pakket bort verken kassett- eller platespiller.

– Vi er på sett og vis litt ferske i det digitale. Jeg har akkurat fått meg Facebook-konto. Det tyder vel på at det er på vei ut, ler Aasen.

Kommentarer til denne saken