Dette kan koste deg 10.000 kroner

Når airbag-lampen lyser, kan du fort få deg en ubehagelig ekstrautgift.

Når airbag-lampen lyser, kan du fort få deg en ubehagelig ekstrautgift. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hvor lenge varer egentlig en airbag?

DEL

(Siste) [broom.no]  Bilnettstedet broom.no har fått en hevendelse fra en leser angående en airbags levetid. Vedkommende har en Mini Cooper Clubman, 2010-modell, som han har vært veldig fornøyd med. I høst begynte varsellampen for sideairbagen å lyse, og merkeverkstedet hevder at airbagen må skiftes. Det kommer til å koste over 10.000 kroner.

Leseren lurer på om det er rimelig at en bil fra 2010 skal måtte skifte airbag? Den vanlige garantien på fem år er jo utløpt, og han lurer på om det er en utvidet garanti for airbag?

Brooms bilekspert Benny Christensen mener at en slik feil er svært uvanlig, men at eieren nok må dekke kostnadene selv.

– Det er svært uvanlig at en airbag som ikke har vært i bruk må byttes. Den skal i utgangspunktet vare hele bilens levetid. Veldig ofte når en airbag-lampe lyser, skyldes det dårlig kontakt eller andre omkringliggende årsaker.

At feilen ligger i selve airbagen har Christensen ikke hørt om før.

 Benny Christensen.

Benny Christensen. Foto:

– Nyere biler får mer og mer avansert utstyr. At noe av dette går i stykker innimellom, må vi nok tross alt finne oss i, uttaler han.

Christensen legger til at siden både nybilgaranti og fem års reklamasjonsfrist for lengst er utløpt, må eieren trolig dekke dette selv.

– Det er absolutt smart å gjøre noe med dette om man skulle være så uheldig å komme ut for en ulykke. Dessuten vil en lysende airbaglampe gi mangel på neste EU-kontroll også, framholder bileksperten.

– Men jeg forstår at 10.000 kroner er mye penger. Det går jo an å høre med forhandleren om de er villig til å komme deg i møte. Altså at dere deler regningen. Du tar én del, forhandleren tar én del og importøren én del, foreslår Benny Christensen. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken