Det er Black Friday også på norske veier

Handlerushet på Black Friday har bidratt til å etablere dagen som en av de verste ulykkesdagene på norske veier.

Handlerushet på Black Friday har bidratt til å etablere dagen som en av de verste ulykkesdagene på norske veier. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mens Black Friday har etablert seg blant dagene med flest trafikkulykker i Norge, var det torsdagen før som var aller verst i fjor.

DEL

(Siste) Ifølge Finans Norge øker ulykkesrisikoen når stressede bilister skal til og fra landets kjøpesentre. Det er trolig også en sterkt medvirkende årsak til at de andre dagene på ulykkestoppen er i innspurten av julehandelen.

Men at det var nettopp torsdag før Black Friday som var ulykkesdagen over alle i fjor, har også en forklaring som ikke har noe som helt med gode tilbud og shoppingstress å gjøre.

Den dagen – 23. november 2017 – var det nemlig snøkaos og hålkeføre. Til sammen var det 2.032 trafikkulykker den dagen, ifølge forsikringsselskapenes organisasjon.

– Over 400 bilister kjørte av veien og flere hundre biler kolliderte med parkerte kjøretøy denne torsdagen. Erstatningene kom opp i vel 47 millioner kroner, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Han påpeker at mange har dårlig tid og vil rekke mange butikker på den store handledagen. Dermed kjører de «regelrett i skytteltrafikk for å få med seg flest mulig av salgstilbudene».

– Dette bør en ha i bakhodet fredag og heller forsøke å ta det med ro bak rattet, sier han. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.