Horten/Holmestrand: Brevet er datert 22. mars 2009.

– Nei, så artig. Det kom ikke helt fram til Afrika nei, sier avsenderen med et smil. I 12 år har posten vært på sin ferd, men ikke så langt.

– He, he, der var vi nok litt overoptimistiske, ler hun, og synes det er morsomt at et slikt barndomsminne dukker opp igjen, selv om ferden til andre siden av jordkloden endte i Indre havn i Horten – ikke så veldig langt fra Løvøya. Det er 20 år gamle Hedda Hisdal som er på tråden, fra Madla utenfor Stavanger. Da flaskeposten ble sjøsatt i mars 2009 var hun åtte år, og sammen med en venninne.

Detektivarbeid

Selv om det er 12 år siden flaskeposten, som skulle helt til Afrika ble skrevet og sluppet til havs, var det ikke så mye detektivarbeid som skulle til før Jarlsberg fant avsenderen.

LES Frykter ID-tyveri: – Et privat brev fra banken var åpnet

På den oppgitte adressen i brevet fant vi Frode Walaas Hisdal. Litt forundret over årsaken til han ble ringt opp, så kunne han fortelle at han også hadde hatt denne adressen i 2009.

– Da kan jeg ikke skjønne annet enn at det må være sønnen min Tage eller datteren Hedda, som har skrevet og sendt flaskeposten, selv om jeg aldri har hørt om at det har skjedd, sa han.

Sønnen var i Horten, mens datteren avtjener militærtjeneste i Stavanger. Og i etterlysning av avsenderen skulle bli klaff med Hedda.

Lekte på Løvøya

– Det er ikke noe jeg har gått rundt å husket på. Egentlig hadde jeg vel glemt det, men når jeg tenker etter må det ha vært enten sammen med broren min eller venninna mi, kanskje vi var alle tre. Jeg er ganske sikker på at flaskeposten ble sluppet «havs» fra Løvøya, der var vi mye og lekte, sier hun.

– I 2009 var jeg åtte år, forteller Hedda, som i dag er 20 og avtjener verneplikten i Luftforsvaret på Madla.

– Ikke i marinen altså, du som skulle sende flaskepost over havet til Afrika?

– Vi hadde sikkert et håp om noe. Kontakt med ukjente, eller kanskje vi ble inspirert av noe fra Barne-Tv eller noe annet. Jeg husker ikke, men det var spennende og gøy å se flaska som duppet av sted til ukjent sted, sier hun.

LES Nina Eide: – Vi selger lefser, men vi selger også opplevelser

Artig barndomsminne

– Dette var moro, sier en lattermild Hedda på telefon fra Stavanger.

Når hun kommer hjem igjen til Horten skal hun få tilbake originalbrevet fra mars 2009, som aldri nådde den afrikanske kysten, men som strandet i Indre havn i Horten.