(Sande Avis)

Montebellorennet ble avholdt i flott solskinn på Vestskauen lørdag. Totalt 230 deltok. Det er et godt stykke bak nivået før koronapandemien, men likevel 60 flere enn i fjor.

Det store flertallet deltok i 40-kilometeren.

Lokale på pallen

Hoveddistansen ble vunnet av Marius Borge fra Fiskebeineren SK, som kom i mål på tida 1.37.30. 20 sekunder bak kom Sande Sportsklubbs Mats Håkon Breda, som dermed innkasserte sølvmedaljen. Også bronsevinneren var kortreist; Jørgen Bertram Dyrdahl fra Berger IL delte tredjeplassen med Erik Øfstedal fra Sjåstad/Vestre Lier IL. Begge kom i mål på tida 1.40.00.

Vel-meritterte Eivind Kjennerud kom for øvrig på femteplass, bare tre sekunder bak de to bronsevinnerne.

På kvinne-siden ble det sølv til Sande Sportsklubb ved Inger Bonden, som kom i mål på 1.57.20. Det var et minutt og 16 sekunder bak vinneren, Hilde Landheim, fra Tynset IF. Marit Melby Jacobsen fra NTNUI tok siste pallplass i denne klassen.

Sjekk alle resultatene via Montebellorennets nettsider (ekstern lenke).

Dugnadsinnsats

Sande Sportsklubb arrangerer det tradisjonsrike rennet, som hvert år innebærer en betydelig dugnadsinnsats.

– På vegne av styret i skigruppa vil vi rette en stor takk til alle som har bidratt til gjennomføringen av Montebellorennet i dag! Ekstra gøy er det med alle de positive tilbakemeldingene vi får fra deltagerne, sier rennleder Hans Gunnar Gravningen via sportsklubbens Facebook-side.