Nå får mange nye søppeldunker

NYE DUNKER: Vesar er i ferd med å levere ut egne beholdere for mat-, glass og metall- og restavfall til husstander i Holmestrand som til nå ikke har hatt det.

NYE DUNKER: Vesar er i ferd med å levere ut egne beholdere for mat-, glass og metall- og restavfall til husstander i Holmestrand som til nå ikke har hatt det. Foto:

Det innebærer nye tømmerutiner.

DEL

HOF: Fra og med denne uken er Vesar i gang med å bytte ut avfallsbeholdere hos en rekke husstander i Holmestrand kommune, hovedsakelig i områdene som tidligere var Hof kommune. Utskiftingen vil gjelde husstander som fremdeles har sekkestativ og kildesorteringsskap, og vil bli fullført i løpet av høsten.

– Tekstmelding er sendt ut til huseierne som er berørt av utskiftningen, opplyser Vesar.

Stativene vil bli byttet ut med beholdere på hjul, i plast. Overgangen til nye beholdere vil bidra til at det blir enklere å sortere og holde orden på avfallet ute, i tillegg til at jobben til renovatørene som henter avfallet blir tryggere, mindre belastende og mer hensiktsmessig. Tømmehyppigheten på de ulike avfallstypene vil være den samme som før.

– Det er tidligere satt ut egne beholdere til papir og papp, som er i bruk. Nå vil alle få egen beholder i plast til både restavfall og mat. I tillegg har man enten beholder eller en kurv for glass- og metallemballasje. Det er også mulig å bestille egen beholder for plastemballasje, opplyser Vesar.

DETTE ER FARGEKODENE

  • Brunt lokk: Til matavfall, som kastes i egne matavfallsposer.
  • Grønt lokk: Restavfall, pakkes i bæreposer.
  • Oransje lokk: Til glass og metall, kastes uten pose.
  • Blått lokk: Til papp og papir, kastes uten pose.
  • Grått lokk: Plast. Har du beholder til dette, kastes dette i bærepose. Eventuelt samles avfallet i egne sekker.

Kilde. Vesar.no

Kildesorteringsskap til matavfall vil bli hentet inn, men dette kan ifølge Vesar ta noe tid. Sekkestativ kan samles inn på forespørsel.

Artikkeltags