Ordføreren: – Pernille er et eksempel til etterfølgelse

HONNØR: Pernille Hammerø plukker mye søppel når hun går tur med hunden Bobby. Ordfører Alf Johan Svele synes hun fortjener honnør for innsatsen.

HONNØR: Pernille Hammerø plukker mye søppel når hun går tur med hunden Bobby. Ordfører Alf Johan Svele synes hun fortjener honnør for innsatsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Alf Johan Svele tror innsatsen Pernille Hammerø legger ned i bygatene gjør at hver og en av oss kaster mindre søppel på bakken.

DEL

HOLMESTRAND: Pernille Hammerø har det siste halvannet året gledet mange ved sin innsats for å holde byen ren. Da ordfører Alf Johan Svele så henne i aksjon i forrige uke, sørget han for at Jarlsberg kunne videreformidle hvor viktig han synes Hammerøs selvvalgte dugnad er for Holmestrand kommune.

– Virker forebyggende

– Det er veldig bra at Pernille tar et slikt initiativ. Det burde egentlig være unødvendig, men åpenbart er det slik at litt for mange bare slipper søpla rett ned. Særlig må vi bruke mye ressurser på dette etter helgen, sa Svele.

Han hevdet også det er annen grunn til at flere bør gjøre som henne.

– Jeg tror det virker forebyggende når vi viser at vi bryr oss – da sitter det lenger inne for andre å kaste søppel i naturen, sa ordføreren.

LES OGSÅ: Pernille rydder søppel på eget initiativ (+)

For dyra og barna

Pernille Hammerø synes det var hyggelig med den ekstra oppmerksomheten, men fastslår at det er sikkerheten til hundene hun går tur med som er hennes viktigste drivkraft.

– Det jeg finner gatelangs, det tar jeg opp. For dyrene våre kan få det i munnen, og jeg vil ikke at de skal bli syke og dårlige. Det samme gjelder små barn. Jeg går flere runder daglig, for jeg tenker at alt vi kan gjøre, hjelper.

– Egentlig burde dette bli pensum på skolen, legger hun til.

LES OGSÅ: Milla, Lilly og Amanda blir oppgitt over alt søppelet de finner på vei til skolen: – Egentlig er det dyrplageri  (+)

Hun ser stadig søppel som bør uroe flere.

– Jeg har blant annet funnet mye metall, glassbiter og sprøyter rundt i sentrum. Så foreldre og hundeeiere bør være ekstra varsomme, advarer Pernille Hammerø.

Artikkeltags