Blårussen og sykehusene

NØDVENDIG: Både Vestfold og Telemark trenger hvert sitt moderne og faglig sterke sentralsykehus, mener forfatteren.

NØDVENDIG: Både Vestfold og Telemark trenger hvert sitt moderne og faglig sterke sentralsykehus, mener forfatteren. Foto:

Av

Blårussen må byttes ut med sunt bondevett, mener Per Rosenblad Brun i en kommentar til at Sykehuset i Vestfold kan måtte kutte i virksomheten hvis nye Holmestrand legges til Vestre Viken sykehus i Drammen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (Tønsbergs Blad) Blårussen jobber med utredninger rundt sykehusene i Vestfold, Telemark, og det som var Buskerud, nå en del av Viken. Det bygges nytt sykehus i Drammen. Utrolig nok har de greid å plassere sykehuset ved vannkanten syd for E18. Tønsberg og Skien har sine sykehus sentralt i bykjernen.

Diskusjonen som nå har oppstått er om innbyggerne i «nye» Holmestrand kommune skal sogne til Drammen sykehus. Dermed stjeles pasienter fra Tønsberg og sykehuset i Vestfold mister betydelige inntekter og dermed automatisk faglige kvaliteter.

Igjen er det styret i Helse Sør-Øst som skal avgjøre. Beklageligvis er slike inndelinger igjen en bekreftelse på at man ikke tenker helhetlig, men stykkevis og delt. Norge blir et mer og mer oppstykket lappeteppe. Regjeringen og spesielt helseministeren sitter og tvinner tomler og legger alt til rette for at det skal bli et regjeringsskifte i 2021. Jeg begynner å helle til at det bør skje raskt før blårussen har ødelagt det meste av landet vårt.

Trenger bredden

Sykehusene i Skien og Tønsberg er begge sykehus med sentralsykehusfunksjoner og selvsagt kirurgiske og medisinske akuttfunksjoner. Det må være av vital betydning at disse to sykehusene begge opprettholdes som medisinske kraftsenter med høy teknisk standard og ikke minst med stor og bred faglig kompetanse.

Vestfold har 255.000 innbyggere. Telemark har 175.000 innbyggere. Begge fylkene har en god utvikling og trenger hvert sitt moderne og faglig sterke sentralsykehus.

At Drammen sykehus av økonomiske årsaker trenger flere pasienter til sitt nye strandsykehus må ikke gå på bekostning av Tønsberg. Sykehuset i Tønsberg bygges nå ut for 3 milliarder og skal så vingeklippes. Dette viser i klartekst at de som sitter og administrerer sykehusregionen bygger og plasserer uten å ha en helhetlig plan for hva som er best for pasientene og for landet. Blårussen må byttes ut med sunt bondevett.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken