Den nye kommunen bør få et mobbeombud

Av

Historien om Hege-Anita Nilsen er dessverre neppe enestående, skriver Anne Grethe Strande i Fremskrittspartiet.

DEL

MeningerFremskrittspartiet i nye Holmestrand har programfestet at vi ønsker å jobbe for et mobbeombud i den nye kommunen. Hensikten med et mobbeombud er først og fremst å bistå barna og familiene som opplever mobbing i kommunen, i tillegg til løpende og god dialog med skolene når det kommer til forebygging.

Nå har det kommet fram enda en trist sak om mobbing, vi har lest flere saker nå i år som viser behovet for et mobbeombud. Historien om Hege-Anita Nilsen er dessverre neppe enestående. Nettopp at skoleledelsen i Hege-Anitas tilfelle ikke tok mobbingen på alvor viser behovet for et mobbeombud. Gjennom et mobbeombud vil barnet og familien få hjelp og noen til å kjempe deres sak og få løst opp i situasjonen og sette en stopper for mobbingen.

Jeg ønsker ikke å sitte som ansvarlig politiker til høsten og lese liknende historier om 30 år. Mobbing skaper dårlige minner for livet og kan ødelegge hele familier. Derfor må vi gjøre alt vi kan for å bekjempe det, og sørge for at alle barna i kommunen vår kan glede seg til å gå på skolen.

Artikkeltags