Ordføreren er valgt, men spenningen står ved lag

Enige: Elin Weggesrud (Ap) blir ordfører, med Sp, MDG, Rødt og SV i ryggen. Foto: Arbeiderpartiet

Enige: Elin Weggesrud (Ap) blir ordfører, med Sp, MDG, Rødt og SV i ryggen. Foto: Arbeiderpartiet

Nå lurer vi på hvilken politikk de rødgrønne er blitt enige om.

DEL

Leder

Det er på sin plass å gratulere Elin Gran Weggesrud (Ap) som nye Holmestrands første ordfører. Alf Johan Svele og Høyre gir fra seg klubba etter en tidvis turbulent tolvårsperiode som i stor grad ender med gode skussmål fra både medspillere og motstandere. Dermed står det ikke mindre respekt av hvordan Weggesrud klarte å mobilisere velgere, særlig i hjembygda Sande, i det som var en valgkamp med flere tilbakeslag enn oppmuntringer på meningsmålingene.

Da resultatet ble som det ble, var det ingen overraskelse at «joker» Tove Ødeskaug og Senterpartiet til slutt gikk for en samarbeidspartner hun kjenner godt og er trygg på. Samtidig er spenningen på ingen måte utløst med denne avklaringen: Mer viktig enn hvem som skal sitte med klubba, er hvilken politikk samarbeidet skal bygge på. Den avklaringen ser vi fram til.

En av Weggesruds viktigste oppgaver, blir noe hun lenge har brent for, nemlig å bygge en felles identitet for kommunen. Godt samarbeidsklima og felles virkelighetsforståelse blant politikerne blir viktig for å overvinne skeptiske blå velgere i Holmestrand. Holder hun løftet om å klare seg uten eiendomsskatt, vil hun trolig være godt på vei mot det målet. Men det blir neppe enkelt.

Artikkeltags