Endelig har jeg funnet ut hvem jeg skal stemme på: administrasjonen.

HAR STOR INNFLYTELSE: Rådmann Hans Erik Utne er øverste leder for administrasjonen i Holmestrand kommune.

HAR STOR INNFLYTELSE: Rådmann Hans Erik Utne er øverste leder for administrasjonen i Holmestrand kommune. Foto:

Av

Det er jo her beslutningene tas, skriver Runi Myrbråten fra Hof.

DEL

MeningerI år er det kommunevalg. Og neimen om det er enkelt å bestemme seg for hvem man skal stemme på. Blått, rødt eller grønt? Valgflesk har jo hele gjengen, så det er ikke så vanskelig å være litt enig med alle. Jeg har tatt ymse valgomater flere ganger. Og jeg får forskjellig svar hver gang. Rare greier det der.

Så jeg leser partiprogrammer og jeg leser Jarlsberg. Jeg følger med på kommunestyremøtene på nettet også, så ofte jeg kan. Artig. Her kan jeg sitte hjemme i stua mi og høre på de høye damer og herrer få fremmet sine meninger og synsinger. Flott a gitt. Behagelig å ha et forum hvor man kan fronte sine meninger uten risiko for å bli «utestengt». For det kan man faktisk fort bli i disse dager. Dersom man mener noe som ikke er politisk korrekt, må vite.

Men så, etter iherdig innsats over lengre tid har jeg endelig funnet ut hvem jeg skal stemme på. Partiet heter Administrasjonen. Endelig har jeg skjønt det. Det er jo her beslutningene tas. Hva politikerne mener betyr egentlig svært lite, har jeg forstått. Det er Administrasjonen som sitter med makta. Det meste er allerede delegert til de fra før, så det lille politikerne har latt seg selv få lov å mene noe om er visst mest for syns skyld. Det er Administrasjonen som bestemmer, uansett. Om ikke et politisk vedtak trumfer Administrasjonen?? Tja. Egentlig skal det vel det, men det er det sjelden det gjør, dersom Administrasjonen ikke er enig. Da kalles det å trenere. Og det er et kjent og kjært begrep innenfor kommunal drift.

Så nå venter jeg bare på ei liste fra Administrasjonen. For det er noen navn jeg kanskje kunne tenke meg å stryke.  Så herved er valget tatt for min del. Det er bare å vente på lista. Fra Administrasjonen. Godt valg!!

Artikkeltags