Hvem har trøbbel med sitt demokratiske sinnelag?

REAGERTE: Lars Schelin reagerte på Jarlsbergs lederartikkel «Rett mann for Rødt», samt øvrig omtale av Rødts liste til lokalvalget.

REAGERTE: Lars Schelin reagerte på Jarlsbergs lederartikkel «Rett mann for Rødt», samt øvrig omtale av Rødts liste til lokalvalget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skremselspropagandaen øker i takt med Rødts gode meningsmålinger, skriver Lars Gunnar Lingås (Rødt) i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det kan virke som om omtalen av min gjeninntreden i lokalpolitikken har falt Lars Schelin tungt for brystet. Med sitt leserinnlegg 19. februar blottlegger han at han ikke synes det er greit at Jarlsberg ytrer seg fritt på lederplass og at Rødt med sin fortid helst ikke burde få stille til valg. Jeg vet ikke hvem som i så fall har trøbbel med sitt demokratiske sinnelag.

Innlegget synes å inngå i en masseprodusert argumentasjon, der tenkesmien Civita og Forsvarsforeningen kappes om å skremme folk fra å stemme på Rødt. Skremselspropagandaen øker i takt med Rødts gode meningsmålinger. Nok om det.

Jeg håper og tror at valgkampen fram til kommunevalget i Holmestrand skal handle om dagens lokalpolitiske utfordringer, og ikke om et massemord i Kambodsja på 1970-tallet. Jeg kan berolige Schelin, hvis han lar seg berolige, om at Rødt som et ungt og ganske nytt parti ikke lider nevneverdig under de feilvurderingene og den sekterismen som preget deler av norsk venstreside for 40 år siden. Mange av oss tok et oppgjør med det.

Vi er sosialister, ja, fordi vi vil bekjempe kapitalkreftenes herjinger med folk og natur, både globalt og lokalt. Vi vil ikke bare forsvare demokratiet, vi vil faktisk utvide det til å omfatte de store og omfattende beslutningene som i dag ikke er underlagt folkevalgt kontroll, men som treffes i lukkede styrerom. Vi tror at demokrati ikke bare skal handle om den dagsorden som folkevalgte organer i dag er avspist med. Skal demokratiet styrkes, må vi røre ved de virkelige maktsentraene. Det krever dyktige folk i folkevalgte organer som tør å si når keiseren er naken. Og det krever at folk samler seg og organiserer seg i interessearbeid – mot rasering av natur og global oppvarming, mot økte klasseforskjeller og for solidaritet med grupper i samfunnet som ikke har det like bra som Lars Schelin og meg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags