Sett standarden allerede nå!

AP: Lokalpolitiker Christina Berg tar opp saken.

AP: Lokalpolitiker Christina Berg tar opp saken.

Av

Christina Berg mener vi alle må ta verdigheten tilbake i politikken.

DEL

MeningerDet er mange måter å ta fatt på valgkampen, og sannheten må være at det ikke finnes en fasit. Jeg gleder meg alltid til å ta fatt, snakke med mennesker og lære noe nytt. Jeg mener, det betyr ikke at alt fungerer like bra. Dette må nettopp lokallagene finne ut av, hva som passer best for de fleste innbyggerne og enkeltindividene.

Etter 10 aktive år i politikken og fortsatt med, er jeg nå med og ser en annerledes valgkamp i vår kommune. Det er i disse dager hvor kjente og ukjente skal stemme på oss fra tre tidligere kommuner. Så mitt ønske er å beholde respekten for hverandre nå og fremover.

Sosiale medier skremmer meg når personangrep utøves, og usannheter må vi slutte med. Dette er lavmål. Her har vi alle et stort ansvar, alle som en. Vi må ta tilbake verdigheten i politikken, og ikke la det bli politikerforakt blant oss. Godta at vi har forskjellig politikk!

Hvem tjener på en valgkamp som er ufin? Der gjør ingen. Vi skal kjempe for de grunnverdiene vi har innad i hvert parti. Diskusjoner er nyttige, og et godt verktøy for å nå fram med hva vi står for politisk. Vi er mennesker med følelser alle sammen.

Unge mennesker som skal stemme for første gang, hva tenker de? Vi er voksne mennesker med stort ansvar. Vi skal være forbilder. Men jeg ser også at media har forandret seg. Og det er ikke til det bedre, vil jeg påstå.

Det er lett å skrive om eller finne negative ting. Vi trenger positivitet, for det er det mye av i kommunene. Så mitt budskap til oss alle, se positivt på å gjøre noe for samfunnet og se fremover, og nettopp ha respekt for hverandre.

Lykke til videre i valgkampen alle sammen. Det er lov å bruke hodet, selv om vi har ulike politiske verdier!

Artikkeltags