Det er ikke greit at Jarlsberg applauderer Lingås' gjeninntreden i politikken for Rødt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Distriktets lokalavis bør ikke gi dette en omtale som om det er en ny kommunistisk messias som har kommet, skriver Lars Schelin i dette leserinlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jarlsberg Avis hadde torsdag oppslag om Lars G Lingås’ gjeninntreden i politikken, Thove Bringakers uttreden av politikken og hennes støtte til Rødt, og ikke minst – JAs journalist Magnus Franer-Erlingsens nærmest panegyriske innlegg om Lingås og Rødt, som grunnet innleggets plassering i avisen ikke kan oppfattes som annet enn avisens leder.

Det er aktverdig å ha et politisk standpunkt, hevde dette, og arbeide for at ens synspunkter får gjennomslag. Gjør man det fra den plattformen Rødt har klatret opp på, er man imidlertid på et vaklende demokratisk underlag.

Hva slags program har dette partiet? Hvordan skal dette gjennomføres?

Rødt legger til grunn en samfunnsmodell som ikke er særlig liberal for å si det mildt. De ønsker seg en verden uten kapitalisme, og ønsker seg et opprør for å bli kvitt kapitalismen og inn i en sosialisme hvor privat eie av produksjonsmidlene avskaffes, planøkonomi styrer produksjonen, og markedet nærmest blir uvirksomt. Målet er det klasseløse samfunn og kommunisme.

Hvordan skal så dette samfunnet fungere?  Hvordan skal demokratiet virke? Hvem skal være med å bestemme? Og hvem får ikke være med? Hvordan skal beslutninger fattes, og hvem skal beskytte mindretallet mot overgrep fra flertallet?

Programmet fremstår autoritært, virkelighetsfjernt og absurd.

Historien viser oss at kommunismen er farlig om programmet forsøkes gjennomført. Rødt er en sammenslutning av Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene), og Rød Valgallianse. AKP(ml)’s og RV’s applaudering av folkemorderen Pol Pot, kulturrevolusjonens Mao og en av historiens største massemordere Stalin, danner bakgrunn for de holdninger Rødt står for, og som vi ikke ønsker oss her i landet. Så sent som i 2017 var president Maduro i Venezuela gjenstand for hyllest på Rødt’s hjemmeside etter å ha kjørt et rikt land ned i en økonomisk hengemyr. Så lenge USA kan stilles opp som motpart til hvem det måtte være, vil Rødts nærmest religiøse forhold til de mest antidemokratiske krefter verden har sett/ser være på plass.

Det er derfor ikke greit at Jarlsberg Avis på lederplass applauderer Lingås’ gjeninntreden i politikken for Rødt. Lingås vet nok hva han står for, men distriktets lokalavis bør ikke gi dette en omtale som om det er en ny kommunistisk messias som har kommet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags