Hadde det gått galt, ville det bli forferdelig flaut og kvalmt

SIER TAKK: Jan Grønseth er takknemlig for støtten etter sesong to av tv-serien «Helt naturlig».

SIER TAKK: Jan Grønseth er takknemlig for støtten etter sesong to av tv-serien «Helt naturlig». Foto:

Av

Jan Grønseth takker for støtten etter andre og siste sesong av naturserien «Helt naturlig» på NRK.

DEL

MeningerTo sesonger av «Helt naturlig» på NRK har gått over i historien. For meg har det vært med høy puls, det føltes ekstremt vågalt, å vise fram familiens og venners liv på denne måten. Det å gå så tett på folk, dyr og miljøer, er som å balansere på en knivsegg. Gikk det galt ville det bli forferdelig flaut og kvalmt. Her måtte jeg bare stole på egen intuisjon og råd fra NRK om å trå til helt og fullt, å leve opp til tittelen «Helt naturlig».

Heldigvis tyder seertall og all responsen på at vi lykkes med prosjektet. Mange forteller at de føler stolthet over hjembygda si, at de blir inspirert til mer friluftsliv, andre at de for eksempel vet mer om hva jakt innebærer. Da har jeg nådd målet mitt med TV-serien. Med meg i produksjonen har jeg hatt de mest hyggelige og dyktige folk en kan tenke seg. Jørn Stenersen (klipp), Morten Harangen (kommentar) og Berit Rustand (tegninger). At NRK tar inn «bygde-TV» som vårt er heller ingen selvfølge.

Det er mange å takke. Bygdefolket som har latt bygdedyret forbli i skapet sitt, at de har gitt meg utrolig viktige og velmenende klapp på skuldra. At foreninger, næringsliv og folkevalgte også har bidratt med økonomisk støtte. Jeg har ikke klart å få noe overskudd i prosjektet, men nok til at kostnadene blir dekket inn i det minste. Det blir aldri noe mer TV-serie for min del – det er for vågalt og strevsomt å gå løs på. Ikke er det så farlig heller, for vi kan alle gjøre noe i det små. Legge til rette for aktiviteter der unger flest, egne barn, barnebarn og elever får boltre seg, aller helst ute i det fri. Vi bor jo bare i et så utrolig flott land, med mulighetene foran oss.

Artikkeltags