Rett mann for Rødt

KJENT FJES: Lars Gunnar Lingås (72) skal lede Rødt i den lokale valgkampen. 	Foto: Arne Vidar Stølan

KJENT FJES: Lars Gunnar Lingås (72) skal lede Rødt i den lokale valgkampen. Foto: Arne Vidar Stølan

Rødt kan fort ligge an til å spille en viktig rolle i valgkampen lokalt.

DEL

Leder:«Den som ikke er radikal som ung har ikke hjerte, den som ikke er konservativ som gammel har ikke hjerne», lyder et kjent sitat av den franske journalisten og politikeren Georges Clemenceau. At et så plumpt utsagn er blitt så kjent, sier vel kanskje mest om at det peker på noe som er sant – at befolkningen blir mer konservativ med årene.

For 72-årige Lars Gunnar Lingås fra Holmestrand har tydeligvis pendelen gått motsatt vei: Han gjør nå politisk comeback for Rødt, etter tidligere å ha vært aktiv for Arbeiderpartiet, både i bystyret her i byen og i bydelsutvalg i Oslo. Vi tror lokallaget har gjort et godt valg.

Rødt har under Bjørnar Moxnes blitt et parti som er spiselig for langt flere, med en oppslutning som tvinger Arbeiderpartiet mot venstre. Lokalt fikk partiet et oppsving under dyktige Maren Njøs Kurdøls (30) ledelse.

Med Lingås på topp, har Rødt en stødig leder kjent for sitt engasjement innen både petanque, kulturhistorie – og nå sist, barnefattigdom, i et leserbrev i Jarlsberg. Vi tror han kan gjøre det aktuelt for flere å stemme på partiet. Med dyktige, kjente fjes også på de neste plassene, kan Rødt spille en viktig rolle også i den lokale valgkampen.

Artikkeltags