Skytegale amerikanere

Gfg: gfgfgffg

Gfg: gfgfgffg

Svigerfaren som skjøt Hof-mannen på overraskelsesbesøk blir ikke straffeforfulgt. Galskapen i det skyteglade landet vil ingen ende ta.

DEL

MeningerSkyteglade eller skytegale?

Veldig galt går det beviselig gang på gang, og uansett størrelse og hyppighet på tragediene, så fortsetter galskapen.

Hver mann sin pistol, sitt gevær eller maskingevær. USA og skytetragedier har blitt en del av det ukentlige nyhetsbildet, derfor blir vi også lett blinde på de ufattelige tragediene for alle de familier, venner og andre som er involvert hver gang vi leser om en ny hendelse.

For det skjer for ofte til at vi klarer å ta det helt inn over oss. Men med sist ukes nyhet fra Florida om at en familiemann i 30-årene bosatt i Hof har blitt en del av den endeløse statistikken over meningsløse skyteoffer i USA, våkner vi på nytt. Et overraskelsesbesøk til svigerfaren i Gulf Breeze endte med verst tenkelig utfall – drap. Den neste overraskelsen er at siden politiet mener det var en ulykke, blir heller ikke svigerfaren straffeforfulgt. Det var greit å skyte.

Og nesten før vi får fordøyd det grusomme i at en person bosatt i Hof er rammet, kommer det nye overskrifter om fire skyteoffer i Kansas. Det vil ingen ende ta i landet der det er grunnlovsfestet at folk har rett til å bære våpen for å beskytte seg selv og sin egen eiendom. Ifølge Floridas lover kan visstnok en person forsvare seg selv dersom han eller hun har rimelig grunn til å tro at hun eller han står i fare for å bli drept eller alvorlig skadet. Dette gjelder også selvforsvar med dødelig utfall. Svigerfaren hadde «rimelig grunn til å tro», og skjøt altså sin svigersønn for å beskytte seg selv, han som bare kom fra Norge og Hof for å være hyggelig og gratulere med dagen.

Og det kommer ikke til å skje noe. I en tale til våpenlobbyen NRA så sent som i 2018 sa president Donald Trump følgende: – Jeg vil beskytte deres rett til å bære våpen. Det vil aldri bli endret så lenge jeg er president. Selvfølgelig til massiv applaus fra sine våpendragere i NRA.

Galskapen vil med andre ord fortsette med hundrevis av nye offer for kuler og krutt i USA.

Artikkeltags