Det er nesten så jeg synes hotellet roper mot meg og ber om hjelp

Hotellet: Inneklemt mellom nye bygg, mener innsenderen. Foto: Pål Nordby

Hotellet: Inneklemt mellom nye bygg, mener innsenderen. Foto: Pål Nordby

Av

Holmestrand Fjordhotell har fått en dårlig tilværelse der det nå ligger inneklemt mellom utbyggingen nord for Dulpen.

DEL

MeningerSå vidt jeg ser, så gis det vel ingen mulighet til en «anstendig» utvidelse av dette hotellet nå.

For meg er det ganske ufattelig at disse store utbyggingene skal få skje på dette knøttlille området, og at man ikke heller har prioritert et hotell i særklasse på denne byens flotteste tomt.

Her kunne man kanskje ha reist et Seilet Hotell, et hotell som ville ha gitt byen en unik flott fasade mot nord, og med et prangende inntrykk i det man kommer inn til byen fra denne kanten. Det er nesten slik at når jeg står på parkeringsplattformen ved stasjonsinngangen og ser mot hotellet, så synes jeg at hotellet roper mot meg og sier: «Hei du der borte, kan du komme hit å hjelpe meg!»

«Her har jeg stått i det fri i 34 år uten disse innpåslitne «mastodontene».

«Jeg får ikke utfoldet meg lengre, får ikke armrom, og har vanskeligheter med å få puste. Og nå som de har plassert denne hatten på hodet mitt, så får jeg heller ingen mulighet til å strekke armene mot skyene»!

«Hva skal det bli til med meg?» Og jeg som har kunnet stå her å skue ut over Sandebukta og over til Hurumlandet, jeg har hele tiden ventet på at noen ville ha forbarmet seg over meg, og gitt meg muligheter her på denne flotte tomta».

Jeg hørte Petter Stordalens innlegg i sin tale til innbyggerne i Porsgrunn under åpningen av sitt nye hotell i byen, der han sier:

«Alle byer bør ha et anstendig hotell, hvis ikke vil byen råtne på rot!”.

Ja, slik kan det også sies.

Artikkeltags