Gunnar må vike for framskrittet

Må vike for vei: Gunnar Johansen i Bakken 18 vet ikke hvor han skal bo. Foto: Magnus Franer-Erlingsen

Må vike for vei: Gunnar Johansen i Bakken 18 vet ikke hvor han skal bo. Foto: Magnus Franer-Erlingsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Gunnar Johansen synes han har tapt nok.

DEL

MeningerVi har sett det før. Både enkeltpersoner og hele grender av fastboende, som har måttet flytte på seg for å gi plass til framtidig infrastruktur.

Ofret på grunn av nye veier, jernbane, næringsområder og ikke minst flyplasser, som nye Gardermoen og nå sist på Ørlandet og i Bodø, hvor det skal vokse fram en helt ny bydel.

Størst blir prisen å betale for folk på Ørlandet, der familier og andre, flere hundre, må forlate husene sine. Skole og barnehage må flyttes og gårder som er drevet i generasjoner må legges ned. For framskrittet. For arbeidsplasser, vekst og nye kampfly.

Men noen må betale prisen.

LES OGSÅ: Må vike for P-hus

Sett i dette lyset, i den store sammenhengen, blir det et lite inngrep i Holmestrand når den nye strekningen på noen hundre meter ny fylkesvei 900 skal fram gjennom byen. Men inngrepet er stort for enkeltpersonen Gunnar Johansen, som må se huset han og kona Astrid bygde på 60-tallet forsvinne i framskrittets navn.

Hverdagen, og det trygge og vante blir revet opp med rota, og tilværelsen føles naturlig nok svært usikker per i dag for Gunnar, som også nylig ble enkemann.

– Jeg føler at jeg har mistet nok nå, sier han til Jarlsberg.

LES OGSÅ: Her er P-huset

Det heter i ordtaket at det går med noen egg for å lage omelett. Konkret seks egg for å lage ny vei gjennom byen.

Et av eggene i Holmestrand heter Bakken 18, hjemmet til Gunnar.

Artikkeltags