Holmestrand uten vann: Man skulle nesten tro at verden gikk under!

Thove Bringaker.

Thove Bringaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet er et par saker i det siste, som har fått meg til å bli opprørt og ganske irritert. La meg begynne med det første. På mandag våknet folket i Holmestrand til en melding fra Holmestrand kommune. Meldingen fortalte oss at det var problemer med vannet. Vi ble bedt om ikke å bruke vann. For meg var meldingen grei, og jeg tenkte at dette ordner seg nok snart, og var dermed ferdig med saken.

Det var da jeg gikk inn på Facebook at irritasjonen oppsto, for etter alle kommentarer og klager, som var skrevet der, skulle man nesten tro at verden gikk under! Til sammenlikning kan jeg fortelle, at det lever 2 millioner mennesker på Gaza-stripen, som kun har tilgang på vann, annen hver dag, fra kl. 03.00 til kl. 06:00, og da må alle springe til vannpostene. Står du ikke opp midt på natta i Gaza for å fylle vann i krukker og kar, ja, da må du vente 24 timer på neste sjanse. I tillegg får Palestinere på Gaza-stripen kun tilgang på strøm fire timer om dagen, vel å merke om de er heldige, og Israel er «greie». Og, dette har gamle, små barn, unge og voksne levd med i 11 år!

LES OGSÅ: Ny rapport: Vannforsyningen i Holmestrand er sårbar

Tenk litt over det, alle dere som fikk for «dårlig» informasjon fra Holmestrand kommune, og vær glad for at vi bortskjemte nordmenn får legehjelp, og har tilgang på strøm og vann hele tiden. Vi tørster ikke, vi sulter ikke og vi fryser ikke!

Og så til storkaren og nyutnevnt bistandsminister/utviklingsminister Nikolai Astrup. Søndag, på en liten luftetur i byen fikk jeg på bensinstasjonen øye på fredagens Dagblad, og hva skuer mitt øye. Jo, bilde av Astrup på førstesiden med beskjeden om at hans formue på 337 millioner kroner er en hemsko! Jeg tar gjerne og befrir ham den skoen som hemmer og trykker, for da skulle mange mennesker, både ute i verden og her hjemme, fått det litt bedre! Bistandsminister Astrup fra Høyre vil for øvrig kunne gjøre det godt i denne jobben, han har grepet om slike saker. Han kan litt om bistand, har jeg lest i VG for en stund tilbake.

LES OGSÅ: I Holmestrand er det vanlig med en åpningstid fra 07.00 – 23.00 – unntatt søndag. Er det slik vil vi ha det? Nei.

Nikolai Astrup har selv sett seg nødt til å søke bistand fra Oslo kommune. Sammen med vår forrige statsminister, Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet, søkte disse «høye» herrer og fikk økonomisk bistand fra kommunen, slik at de fikk byttet ut gamle oljefyrer i sine millionvillaer! Det kan være lurt å spandere 40 kroner på en avis i ny og ne, slik at man blir klar over hvilke personer, som har styrt, og nå styrer og steller i dette landet!

Artikkeltags