Legg Vestfold tingrett til Holmestrand

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den fra årsskiftet nye Vestfold Tingrett, en av landets største med 50 arbeidsplasser, skal etterhvert lokaliseres i ett tinghus i Vestfold. Denne tingretten besto tidligere av selvstendige enheter i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Horten (Nordre Vestfold).

DEL

Leserbrev (Tønsbergs Blad) I disse tider med omorganisering er det ingen selvfølge at den nye tingretten skal lokaliseres til en av de fire nevnte byene hvor tingrettene tidligere holdt til. Dette gjelder statlige arbeidsplasser, som ikke alltid bør lokaliseres der det allerede eksisterer mange arbeidsplasser, spesielt mange statlige slike.

Som fylkeshovedstad har Tønsberg ikke bare regionale statlige arbeidsplasser, men også flere statlige, nasjonale direktorater, mm. Horten har statlige arbeidsplasser. De to søndre kommunene i Vestfold har i mine øyne mange arbeidsplasser. Men her i Holmestrand er det langt mellom statlige arbeidsplasser.

LES OGSÅ:  Petter Berg: – Naivt å tro at ikke Tønsberg vil delta i kampen om tingretten

Om få uker går en rekke statlige arbeidsplasser tapt når Hof fengsel (i Holmestrand kommune) nedlegges. Også med bakgrunn i en viss fordeling av arbeidsplassene, mener jeg det derfor er naturlig å tenke seg den nye Vestfold Tingrett plassert i nytt tinghus i Holmestrand. Jeg tror heller ikke det mangler plass her.

Dermed kan rettes litt opp på den skjeve fordelingen av statlige arbeidsplasser i Vestfold.

LES OGSÅ: Erlend Larsen vil ta tingretten fra Tønsberg: – Fordelingen av statlige arbeidsplasser er altfor skjev

Tilgjengelighet til Holmestrand bør ikke skremme. Med sin nærhet til E18 og til den nye delen av Vestfoldbanen, ligger Holmestrand godt an. Derfor: Vestfold tingrett til Holmestrand.

Artikkeltags