Kjære Alf Johan Svele!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger (Gjengangeren) Vi vet ikke om du leser vår lokalavis Gjengangeren, men vi velger likevel å sende deg et budskap via Gjengangeren. For dette budskapet er også et alvorlig varsel til sommerkledte reisende fra distriktet, til alle de som intetanende,- i singlet og shorts og sandaler, som våger seg inn i den gigantisk påkostede ishallen Holmestrand stasjon .

Det gjelder noe så viktig som den generelle folkehelsen og risikoen for akutt lungebetennelse.

Intet mindre.

Ordfører Svele, vi snakket med deg som snarest sist fredag utenfor stasjonsområdet. Du hadde det travelt, vi fikk ikke helt klart for oss om du antydet noe om politisk vilje i din kommune til å overtale Bane NOR til å etablere noen av de lovede fasiliteteter i denne flotte, men totalt DØDE jernbanestasjonen? Du antydet noe om- en brusautomat, kanskje?

Sist fredag var Eidsvold-toget igjen nesten en halvtime forsinket, vi var ti ventende dumminger som hadde kledt oss etter den 22 graders sommerdagen utendørs. Vi overlevde jo,  slo «en god, gammaldags floke», og trøstet hverandre så godt vi evnet i 8 plussgrader og isnende trekk. For det kan du fremføre, herr ordfører: Hvis du kontakter Bane NOR med noen anmodninger om et oppvarmet venterom (brusautomaten kan gjerne vente, heller da en kaffe- eller varm kakao-automat?), da kan du videreformidle fra oss at på denne iskalde perrongen,  der skapes det en sterk og varm menneskelig samhørighet. Etter halvgått ventetid i fryseboksen åpnet de som skulle til Oslo lufthavn og videre til nordlige strøk i landet, sine kofferter og lånte ut medbrakt ulltøy og dynejakker. Se det, det er da noe! Men holder det i lengden?

Så kan du kanskje si: Hvorfor ikke kontakte den hovedansvarlige eier Bane Nor med våre klagemål? Akk nei, vi mister så lett motet vi vanlige folk, særlig etter noen nettsøk i sakens anledning. Vi sitter igjen med informasjonen om at den mektige eier siden åpningen i 2016 har solet seg i glansen av å ha skapt en makeløs glitterhall og har sågar mottatt noe som heter  Betongtavle-prisen for «en miljømessig estetisk og teknisk fremragende måte å ha benyttet betongen på» , samt at man til tross for massiv kritikk i en artikkel i Teknisk Ukeblad i 2017 tviholder på sitt formål (se hjemmesidene!) «å tilby reisende gode fasiliteter og legge til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker..»

Til sist herr ordfører: Det er langt fram til at vi Hortensfolk kan få et skikkelig togtilbud fra Skoppum. I mellomtiden tenker vi at vi kan etablere et samarbeidsprosjekt, skal vi kalle det  «Aksjon stasjon»? Vi rydder jo stadig i våre velstående hjem, sist fant jeg to gode pledd samt et pent brukt saueskinn som jeg ikke lenger bruker. Til min neste reise fra Holmestrand stasjon tenker jeg å ta dette med og deponere det til felles bruk, og med et dertil egnet oppslag om at «reisende kan benytte et varmeteppe rundt seg, og at man imøteser flere milde gaver i form av ulltepper, dyner, pledd og puter. Avlagte pelskåper og vinterfrakker kan også vurderes… «

Eller noe i den retning. Blir du med?

Så kommer kanskje VG og NRK og lager en hjertevarme-reportasje,  - hvem vet?

God reklame for begge våre kommuner?

Med vennlig hilsen, og på vegne av mange her i din nabokommune: Marit Wolla

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags