Denne muligheten må Hof ta

Blir helt fullt: Her blir det en liten landsby av campingvogner og telt. Foto: Ulrikke G. Narvesen

Blir helt fullt: Her blir det en liten landsby av campingvogner og telt. Foto: Ulrikke G. Narvesen

Dette blir en større happening for Hof enn det sikkert mange kan tenke seg.

DEL

MeningerTidligere Hof kommune «dobler» innbyggertallet i slutten av juli. I hvert fall for noen meget hektiske dager, når bygdeungdommene fra nærmest hele landet inntar bygda med telt, campingvogner, mye moro, konserter og et stort aktivitetsprogram med hele 27 norgesmestertitler med seg i kofferten. Dette blir enormt.

Det er selvfølgelig å sette tingenes tilstand helt på spissen å si at den tidligere kommunen dobler innbyggertallet, men hvis vi tar med turistinnrykk til Eidsfoss, campingliv, fiskere og syklister, så nærmer det seg. Noen hofinger er sikkert også ute på tur midt i ferien, så da blir det et massivt innrykk når kanskje flere enn 2.000 ungdommer kommer for å ha det moro og sette hverandre i landsstevne-stemning.

Med så mange nye fjes i bygda har Hof som tettsted og Holmestrand som kommune virkelig muligheten til å feste seg i sinnet til to tusen, som sikkert kommer til å huske landsstevnet resten av livet. For det første blir dette en større happening for Hof enn det sikkert mange kan tenke seg. Et «mini-slottsfjellet», hvor artister som Staysman og Rotlaus er med på å sette trøkket, mens næringsdrivende skal bidra til å fylle sultne mager og tørste struper. Gull for matbutikkene, men her er det mye som må til for at alt skal gli som smurt. Og markedsføringsmuligheten av bygda er meget stor. Men ingenting kommer som vi vet av seg selv.

Artikkeltags