Nå skal nye helter fram

Full innsats på banen: Som sine helter som snart skal i ilden i Russland.Arkivfoto

Full innsats på banen: Som sine helter som snart skal i ilden i Russland.Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Mekka for de fotballfrelste. VM begynner i dag, torsdag.

DEL

MeningerI dag sparkes fotball-VM i gang i Russland. Men før dommeren blåser i fløyta, har engelske Robin Williams opptrådt foran 80.000 entusiastiske hjemmefans, ikke uten kritikere, som mener at han med minikonserten legitimerer Putins regime. Men en stolt Vladimir Putin på ærestribunen vil selvfølgelig sole seg i glansen og all oppmerksomheten alle verdens TV-kameraer gir nå som de er rettet mot Moskva og de andre VM-byen i Russland i fem uker.

Hjemmehåpet møter i kveld Saudi-Arabia, og så går det slag i slag gjennom 64 kamper. I en hel måned kan høydepunktet i hver fireårsperiode for de mest fotballfrelste nytes fra sofakroken eller puben. VM er det største, og det er her de største stjernene skal skinne. Det handler om prestisje, posisjoner, storpolitikk, makt og veldig mye penger. Noen av stjernene er hjemme, som de italienske, men som alltid i et VM kommer det nye idoler på banen.

For småtassene hjemme på løkka, handler det mest om helter. Om Messi, Ronaldo, Neymar Jr, Salah eller Harry Kane. De to mestscorende i Champions League, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har prydet ryggen på den lokale drakta hos de fleste unge spillerne, men et VM skaper alltid nye forbilder. 15. juli vet vi hvem som er best, og kanskje hvem vi vil se på flest rygger til HIF, GIL og Hof-draktene de neste årene.

Artikkeltags