Det finnes en smerteterskel for hvor høye boligprisene kan bli

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er fint at prisene stiger, men vi må ikke glemme dem som skal inn på boligmarkedet.

DEL

MeningerBoligprisene fortsetter å stige, og mer i Holmestrand enn de aller fleste steder, kunne vi nylig fastslå her i avisa. I andre kvartal i år måtte boligkjøperne her i gjennomsnitt ut med 7,4 prosent mer per kvadratmeter enn på samme tid året før.

LES OGSÅ: Boligprisene stiger – og Holmestrand er fortsatt helt i toppen (+)

Vekst i boligprisene er i seg selv et positivt tegn for et lokalsamfunn. Sett bort ifra den åpenbare betydningen for personlig økonomi, betyr det at flere ser for seg et godt liv her, og høyere attraktivitet og befolkningsvekst fører gjerne med seg en positiv utvikling innenfor indikatorer som helse, tilbud og befolkningssammensetning. En nedgang er sjelden godt for noe av dette.

Samtidig er det viktig at politikerne er bevisste på at det finnes en smerteterskel for hvor høye prisene kan bli, og at den trolig nærmer seg. I Tønsberg, der prisene er enda høyere, bygger kommunen nå 33 mindre leiligheter forbeholdt de under 30. Meningen er ifølge Tønsbergs Blad å skaffe dem rimelige innstegsleligheter, som gjennom vedtekter skal reguleres prismessig slik at de ikke skal kunne bli spekulasjonsobjekter.

En annen mulighet er at kommunen kan kjøpe boliger i et prosjekt for å la dem inngå i Husbankens «Leie til eie»-metode, som Hof-politiker Maren Kurdøl (Rødt/MDG) foreslo i fjor, med tanke på Prestegårdshagen-prosjektet.

LES OGSÅ: Prestegårdshagen: Vil ha «leie for å eie» (+)

Stanser rekrutteringen til boligmarkedet, vil nemlig prisfesten ta livet av seg selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags