Det skurrer stygt hvis VKT lukker øynene for potensielt farlige trafikksituasjoner

Botne skole trafikk FAU trafikkfarlig snuplass rundkjøring buss bil trafikksikringstiltak

Botne skole trafikk FAU trafikkfarlig snuplass rundkjøring buss bil trafikksikringstiltak Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fornuften har seiret.

DEL

MeningerAt barn skal komme seg til og fra skolen uten å risikere å bli trafikkoffer er en nødvendighet. Mens barna ved Langeliveien tidligere har fått skyss til skolen med minibuss, ble dette vesentlig endret før inneværende skoleår: Nå blir barn ned i fem års alderen sluppet av med minibussen på busstoppet ved Hvittingfossveien, nær Strand Elektro.

Der blir de stående i 15 minutter uten tilsyn å vente på neste buss, mens foreldrene sitter med hjertet i halsen. Veien har fartsgrense på 70 kilometer i timen, og trafikkeres av 6000 biler daglig, ifølge tall fra 2011. Da kan fort farlige trafikksituasjoner oppstå, spesielt blant så unge barn. En uholdbar løsning.

VKT avviste klagene fra foreldrene og saken gikk videre til Fylkesmannen – da seiret endelig fornuften. Ifølge Fylkesmannen har ikke VKT fulgt FNs Barnekonvensjon, som sier at en vurdering av barnas beste skal framgå i vedtaket. Dette betyr at VKT må fatte et nytt vedtak som sørger for at skyssen er forsvarlig helt fra skolen og fram til hjemmet.

Det er synd at foreldrene måtte gå i denne usikkerheten i over et halvt år. Oppleves skoleveien som farefull og risikabel, blir usikkerhetsfølelsen noe som overskygger alt annet. Nå forventer vi at VKT snarest finner en bedre løsning på skyssen og strekker seg svært langt for å ivareta barnas sikkerhet slik at det ikke må en ulykke til før det blir tatt grep.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags