Ikke organiser bort frivilligheten!

SLUTTET: Frivillighetskoordinator Marit Sola har sagt opp. Her er hun ved åpningen av Hof Frivilligsentral.Foto: Pål Nordby

SLUTTET: Frivillighetskoordinator Marit Sola har sagt opp. Her er hun ved åpningen av Hof Frivilligsentral.Foto: Pål Nordby

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det skurrer litt hos meg dersom kommunen har tenkt å lage en helhetlig politikk hvor de skal organisere dagens godt drevne frivillige arbeid nærmest i kommunal regi, skriver Freder Enevold Bergun.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leser i Jarlsberg Avis den 14. februar at Holmestrand kommune skal ansette en frivillighetskoordinator. Det vil si at denne personen skal følge opp og samordne all frivillig aktivitet i kommunen, samt søke samarbeid med organisasjoner, lag, foreninger og frivillige personer. Et utdrag i annonsen sier at frivillighetskoordinatoren «skal opprettholde helhetlig samhandlingsstrategi med frivillige lag og organisasjoner i Holmestrand kommune. Dette omfatter å bidra til at deres innsats er et godt supplement til det kommunale folkehelsearbeid og tjenestetilbud».

Det skurrer litt hos meg dersom kommunen nå, via «kommunal frivillighetspolitikk», har tenkt å lage en helhetlig politikk hvor de skal organisere dagens godt drevne frivillige arbeid nærmest i kommunal regi, slik at det frivillige arbeidet i Hof, Sande og Holmestrand kan sammenfalle med kommunale tjenester.

Når den enkelte har ønsket å delta i frivillig arbeid i vår kommune, søker disse personene enten opp dagens Frivillig Sentral, eller det lag eller forening det ønskes deltakelse i, ut fra hva disse personene selv ønsker å delta med. Mangfoldet er stort og det er utrolig mange som legger ned mye daglig og ukentlig arbeid med stor glede og entusiasme. Etter kontakt med Holmestrand Frivillig Sentral, ved leder Bjarne Mathisen for noen år tilbake, deltar jeg nå selv i frivillighet, dog med et beskjedent lite bidrag, ved at jeg underholder litt for eldre som bor i kommunale institusjoner. Vi er flere som deltar med slik underholdning, enkeltvis, etter oppsett fra Holmestrand Frivillig Sentral.

Jeg er spent på den videre utviklingen vedrørende frivillighet, når kommunen i fra 2020, blir en 3 senter kommune. Min oppfordring til politikerne er at de ikke blander politikk inn i frivilligheten og til kommunens drevne Helse og Velferdsarbeid:

Ikke organiser bort frivilligheten!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags