Er ikke lønnsomheten utbyggers problem – ikke kommunens?

NYE TEGNINGER: Utbygger ønsker å bygge inntil 20 boenheter i til sammen fire leilighetsbygg i Hvittingfossveien 92.

NYE TEGNINGER: Utbygger ønsker å bygge inntil 20 boenheter i til sammen fire leilighetsbygg i Hvittingfossveien 92. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De to som har bodd her i 40 år teller ikke mot de 16 nye som skal ha utsikt, skriver Karin Østby, nabo til fortettingsprosjekt på Hvitstein.

DEL

MeningerHva er det som skjer her i Holmestrand? Er det virkelig viktig å fortette så til de grader at det ødelegger bomiljøet for de som allerede bor her og har bodd her i mange, mange år? Hva er målet med utbyggingen – jo det er fortetting, men må det bygges så høyt og massivt for at det skal være lønnsomt? Og er ikke lønnsomheten utbyggers problem mens politikerne skal sørge for at det skal vedtas planer som gir trivsel for alle innbyggerne i byen – ikke bare de nye som kommer?

Hvordan kan politikerne i et møte i november 2017 avvise utbygningsplaner for Hvittingfossveien 92 og uttale at det bare skal være toetasjes bygninger/firemannsboliger innimellom villaene her oppe, og så vedta tre etasjer uten innvendinger i et møte i mai 2018? Ganske uforståelig!

LES OGSÅ: Trosset naboens protester mot dette – nå kan du si din mening (+)

Er det slik at det er om å gjøre å foreslå mange etasjer i første runde, så er det bare å gå ned litt i neste runde og det går igjennom? Her er Hvittingfossveien 92 og Solbergjordet gode eksempler. Det er gjort sol/skygge undersøkelser i forbindelse med utbygging i Hvittingfossveien 92, og det er bare et par naboer som mister sol på uteplassen sin – kan man godta det? Hadde det vært 10 stk, hva da?

De to som har bodd her i 40 år teller ikke mot de 16 nye som skal ha utsikt. Det er merkelig når det skal bygges så mange andre steder med flott utsikt. Og hva med trafikken? Det er gjort beregninger og det blir bare en liten prosent økning av trafikken på Hvittingfossveien. Selvfølgelig blir det det – vi kan jo prosentregning. Det er stor trafikk på denne veien, og det kommer til å bli trafikale problemer i rushtiden med inn og utkjøring fra så mange enheter.

LES OGSÅ: Onsdag får denne planen trolig grønt lys (+)

Skoleelevene vil måtte gå ut i veibanen fordi bilene står og stenger fortauet mens de venter på klar vei – men i følge veivesenet så er dette ikke noe problem. Myke trafikanter – ikke noe problem? De nye blokkenes 3. etasje blir liggende i høy støysone mot vest pga.trafikken. Det skal lages en støyskjerm på 2,5 meter for å stoppe støyen, men det vil ikke hjelpe for 3. etasje. Hvorfor skal man da bygge en 3.etasje?

Det skal bygges mange steder i Holmestrand i tiden framover. Det er mange områder med fine solforhold og flott utsikt. Det er viktig at det blir fine områder å bo i for de som bor her og for de nye som kommer. Jeg appellerer til rådmann og politikere: Behold småbypreget og hold dere på to etasjer i etablerte villastrøk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags