Derfor bør hele Bentsrud gå til Holmestrand

Uviss fremtid: Resultatet av at det regionale næringsområdet Bentsrud er delt mellom to kommuner, er at det kun er blitt utvikling på Holmestrand-siden, mener Holmestrand Næringsforening. De håper at myndighetene nå vil sørge for å samle hele området i Holmestrand kommune. Foto: Google Maps

Uviss fremtid: Resultatet av at det regionale næringsområdet Bentsrud er delt mellom to kommuner, er at det kun er blitt utvikling på Holmestrand-siden, mener Holmestrand Næringsforening. De håper at myndighetene nå vil sørge for å samle hele området i Holmestrand kommune. Foto: Google Maps

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vi mister gode virksomheter fordi de ikke ønsker å forholde seg til to kommuner, skriver Øyvind Kvaal i Holmestrand Næringsforening.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Holmestrand Næringsforening er gjort kjent med Kommunal- og moderniseringsdepartementets vedtak om grensejustering mellom Re og Holmestrand kommuner og Fylkemannen i Vestfolds innkalling til informasjonsmøte fredag 20. oktober om den videre prosessen. Foreningen representerer de aller fleste næringsdrivende i Holmestrand og Hof kommuner, med i alt 151 små og store medlemsbedrifter.

Holmestrand Næringsforening ber om at Bentsrud regionale næringsområde i sin helhet legges inn under Holmestrand kommune.

Re-delen ligger nærmest brakk

Bentsrud-området omfatter i dag omkring 180 mål i hver av kommunene Holmestrand og Re, til sammen nærmere 400 mål. I starten av arbeidet med kommunereformen etablerte kommunene Re, Hof, Holmestrand og Sande et bredt samarbeid. Re valgte til slutt å forlate dette samarbeidet og slå seg sammen med Tønsberg, mens Holmestrand, Hof og Sande blir én kommune med 25.000 innbyggere.

LES OGSÅ: Snart kan grensetvisten være avgjort

Dette betyr i praksis at etablerere på det svært viktige og sentrale næringsområdet Bentsrud nå må forholde seg til to administrative kommunale enheter. For næringslivet er ikke dette bare uheldig. Resultatet er at bare den delen av området som ligger i Holmestrand kommune er tatt i bruk til næringsvirksomhet, mens området i Re nærmest ligger brakk.

Næringsforeningen er kjent med at delingen i flere tilfelle har skremt bedrifter fra å etablere seg på Bentsrud. Så vidt vi forstår ønsker grunneiere på Re-delen av næringsområdet å være en del av Holmestrand kommune, bl.a. for å få fart på næringsvirksomheten.

(Kommentaren fortsetter under bildet)

SKRIBENT: Artikkelforfatter Øyvind Kvaal er styreleder i Holmestrand Næringsforening.

SKRIBENT: Artikkelforfatter Øyvind Kvaal er styreleder i Holmestrand Næringsforening.

Viktig å følge opp investeringene

Holmestrand Næringsforening har som mål å gi praktisk støtte til eksisterende næringsliv, delta i utviklingen av ny virksomhet og skape nye arbeidsplasser. Bygging av E-18 gjennom Vestfold og en investering på NOK 6,7 milliarder til dobbeltsporet jernbane mellom Sande og Holmestrand har satt fart både på boligbygging og næringsutvikling. Det er viktig at sentrale myndigheter følger opp disse investeringene ved å legge forholdene til rette for en sunn og effektiv næringsutvikling, ved hjelp av en enklest mulig administrasjon. Regjeringens ønske om enklere offentlig forvaltning burde også gjelde en slik sak som dette.

LES OGSÅ: Bentsrud bør bli utvidet (leder)

Vi har fått en logistikk som yter perfekt service for person- og godstransport i hele Østlandsområdet. Familier og virksomheter flytter nå til Holmestrand. Vi er helt avhengig av å kunne tilby gode næringsarealer både til eksisterende og nye bedrifter.

Slik næringsområdet på Bentsrud er organisert i dag, innbyr dette ikke til effektiv næringsutvikling og enkel administrasjon. Vi mister gode virksomheter fordi de ikke ønsker å forholde seg til to kommuner.

Holmestrand Næringsforening ber derfor om at Fylkesmannen i Vestfold går inn for å samler hele Bentsrud til ett næringsområde ved å overføre Re-delen til Holmestrand kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.