Folket har gode ideer

NY BYDEL: På innsiden av fylkesveien, rundt stasjonen, eier det offentlige store områder. Hvordan bør dette utnyttes til byens beste, spør redaksjonsleder Magnus Franer-Erlingsen (innfelt).

NY BYDEL: På innsiden av fylkesveien, rundt stasjonen, eier det offentlige store områder. Hvordan bør dette utnyttes til byens beste, spør redaksjonsleder Magnus Franer-Erlingsen (innfelt). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nok en del av Holmestrand ligger an til utvikling. Denne gangen dreier det seg om områdene ved stasjonen og tunnelmunningen. Her eier Bane Nor og Vestfold fylkeskommune begge arealer som i dag er lite utnyttet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Store deler av Holmestrand sentrum er nå på vei til å bli «tettet igjen». Først ute var Bibliotekkvartalet, der branntomter med parkering ble erstattet av store bygninger fylt med leiligheter, forretninger og selvsagt biblioteket. Nå er tilsvarende utvikling på gang i Uni-kvartalet, mens et enda større prosjekt er på trappene rundt Kullboden.

Alt dette er vel og bra. Men når fylkesordfører Rune Hogsnes snakker om en tilsvarende utnytting rundt jernbanestasjonen, er det kanskje på tide å bremse litt ned. Ja, det er sikkert marked for enda flere (pendler-)leiligheter, ikke minst akkurat der, men er det det Holmestrand trenger først og fremst? Store, offentlige aktører bør ikke drive kun etter profittmotivet. Holmestrand er i dytten, men hvis vi lar ting skje for raskt, kan det hende vi vil se tilbake på et mulighetsrom som forsvant.

Holmestrand kommune tok et klokt steg da de inviterte folket med på prosessen om fremtidens Krana og Hakan. På motsatt side av Dulpen, rett under den ikoniske fjellskrenten, har byen nok en indrefilét som bør forvaltes godt.

«Er det først og fremst flere (pendler-)leiligheter byen trenger?»

Saken om havneområdet viste at ideene kryr blant dem som er glad i Holmestrand. Det er lov å håpe at kommunen benytter seg av den ressursen en gang til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken