Jarlsberg har fått mer enn dobbelt så mange lesere på mobil det siste året

POPULÆR FLATE: Men ikke les oss bak rattet. (Illustrasjonsfoto)

POPULÆR FLATE: Men ikke les oss bak rattet. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stadig flere foretrekker digitale flater når de vil lese lokale nyheter, viser nye tall.

DEL

HOLMESTRAND: Torsdag publiserte Mediebedriftenes landsforening de nyeste lesertallene for norske aviser. Tallene for annet kvartal i år viser at 9.200 personer er daglige lesere av Jarlsberg.

Veier opp papirfallet

Som i de fleste andre avisene, faller antallet papirlesere: For et år siden, leste 8.200 personer hver papirutgave. Dette tallet skal nå være 7.600.

Samtidig blir fallet i papirlesere mer enn veid opp av økning i antallet som leser avisen på pc eller cia mobiltelefon og nettbrett: Antallet daglige lesere på pc har det siste året økt fra 1.800 til 2.400. Det virkelige store veksten kommer imidlertid på de mobile flatene. Hele 1.700 sier at de nå leser Jarlsberg daglig på mobil, mot 700 for 12 måneder siden. Det utgjør en vekst på 142 prosent, altså godt over en dobling.

For Amedia-konsernet totalt, er nå 46 prosent av leserne heldigitale. For Jarlsbergs del, nærmer dette tallet seg en femdel.

(Saken fortsetter under bildet)

BEDRE PÅ NETT: Redaktør Pål Nordby ser at fallet i antallet papirlesere mer enn kompenseres av at stadig flere vil lese Jarlsberg digitalt.

BEDRE PÅ NETT: Redaktør Pål Nordby ser at fallet i antallet papirlesere mer enn kompenseres av at stadig flere vil lese Jarlsberg digitalt. Foto:

LES OGSÅ: Leserne våre har talt: Avisa står fjellstøtt

Bedre flyt

– Stadig flere lesere blir heldigitale, og mobilen er den alltid tilgjengelige nyhetskanalen hele døgnet for mange. Dette gjør at Jarlsberg i enda større grad vil fokusere på best mulig og raskest mulig nyhetsflyt av lokale saker når det skjer der det skjer. Antallet som leser oss på nett er firedoblet i løpet av de siste to årene, så tendensen er tydelig, kommenterer Jarlsberg-redaktør Pål Nordby.

Samtidig kan han notere en økning på hele 6,5 prosent i antall abonnenter. 28. september i fjor betalte 3.576 fullpris for et digital- eller komplettabonnement. I dag er dette tallet 3.811. 776 av disse er heldigitale – en økning på 380 fra i fjor.

LES PÅ VESTVIKEN24: Mobilen er den nye nyhetskanalen

Artikkeltags