Med go-lukt i Langgaten

Varm olje og grus: Det betyr ny asfalt, og at stengeperioden snart er over. Foto: Pål Nordby

Varm olje og grus: Det betyr ny asfalt, og at stengeperioden snart er over. Foto: Pål Nordby

Butikkdrivere spesielt puster ut. Det går mot åpning av Langgaten igjen, og normalisering av trafikken. Utbyggingen i byen vil fortsette i mange år til.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mandag morgen spredte det seg skikkelig go-lukt i sentrum.

Lukten av varm olje blandet med grus er en lukt butikkdrivere og andre, men særlig for drivere av ulik næring i Langgaten og byen har ventet på. Det har vært nok en «stenge-veien-måned», og stengeperioden, som startet 7. september, går nå mot slutten.

I enden av uka åpner Langgaten igjen for ordinær trafikk. Det betyr at også mange titalls meter med sperringer og gjerder forsvinner, og at fortauene igjen kan benyttes som normalt.

LES Det handler om attraksjonskraft og byutvikling: NHO vil ha ny fylkesvei 900 gjennom byen

Butikkdrivere i sentrum generelt, og i Langgaten spesielt, har ikke bare hatt fem utfordrende uker bak seg akkurat nå. Disse ukene kommer på toppen av måneder med korona, og før det igjen, vinteren og våren 2019, der flere måneder med stengt vei sør for lyskrysset og opp til Bilet satte omsetningen for mange næringsdrivere på en stor prøve.

Byen og dens innbyggere, kunder og andre har blitt satt på mange prøver siden den store byforvandlingen med nye brygger, leiligheter, barnehage, togstasjon og annen infrastruktur begynte å ta fart rundt 2010.

Det er ikke ferdig, utviklingen fortsetter, og det er en stor utbygging til som venter når et endelig vedtak om bygging av ny fylkesvei 900 kommer. 800 meter vei som vil kreve halvannet år i bygging.

Men da er ihvertfall Langgaten åpen for trafikk og folk.

LES «Alle» er utålmodige når det gjelder fylkesvei 900: – Må gjøres vedtak i høst


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.