(Drammens Tidende)

SANDE: Det var i 10-tiden tirsdag at en mannlig bilfører stakk av fra politiet på en adresse i Holmestrand-området. Den ville ferden endte i skogen ved Langdokk i Sande.

Minst sju bevæpnede politipatruljer ble satt inn i søket. Et politihelikopter ble også rekvirert.

Etter en liten stund ble bilen funnet, men mannen hadde da forduftet. Politiet fikk imidlertid kontakt med ham på telefon, hvor de forsøkte å få til en løsning.

Først 12.30 fikk de kontroll på den mistenkte i et kupert skogsterreng ved hjelp av politihelikopter og hund.

– Mannen forteller selv at han har falt tre-fire meter, og på bakgrunn av det tilses han nå av ambulansepersonell, opplyser operasjonsleder Espen Reite i politiet.

Nå tar de sikte på å fremstille ham for blodprøvetaking, ettersom han er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Trusselsituasjon

Foranledningen for biljakten var et trafikkuhell på Rundtom i Drammen klokken 08.45 tirsdag morgen. Ifølge Reite skal mannen ha vært passasjer i sin egen bil, som da ble involvert i et trafikkuhell.

– Mistenkte oppførte seg truende overfor føreren i den andre bilen, en kvinne i 50-årene. Da vi tok kontakt med mistenkte i området rundt der han bor, så stakk han fra stedet i sin egen bil. Han unnlot å stoppe for oss, sier Reite.

– Hva er grunnen til at dere bevæpnet dere?

– På bakgrunn av den angivelige trusselsituasjonen og hva han skal ha gjort, svarer operasjonslederen.

Han ønsker ikke å kommentere nærmere hva mannen skal ha gjort, men sier at etterforskningen eventuelt vil avdekke dette.

Mannen blir foreløpig ikke fremstilt for fengsling.

- Han blir ivaretatt av helsevesenet, så får vi komme tilbake til spørsmål om fengsling senere, sier jourhavende politiadvokat Lene Skeistrand.